Ny digital sensorrevolution indenfor tilstedeværelsessensorer

Annonce – Dato 22 sep 2020

STEINELs nye True Presence® sensor er en revolution indenfor tilstedeværelses-sensorer og hylder en ny æra indenfor intelligent bygningsteknologi.

første detektor til identificering af menneskelig tilstedeværelse

Første detektor til identificering AF menneskelig tilstedeværelse

true presence er verdens første

True Presence® er verdens første ”sande” tilstedeværelsesdetektor, der 100 % pålideligt påviser tilstedeværelsen af en person. Ligegyldigt om personen går, står, sidder, læser, hviler eller sover. Dette er reel digital viden om tilstedeværelse eller fravær. True Presence®-teknologien er baseret på ekstremt præcise højfrekvente målinger af detektorens omgivelser. Tilstedeværelsen af mennesker indikeres, når der opdages tredimensionelle vejrtrækningsmønstre (mikrobevægelse fra vitale funktioner).

Personens afstand til sensoren samt bevægelsesretningen er også registreret. Alt dette sker så hurtigt og præcist, at der ikke længere er behov for at sætte ekstra tid ind i programmeringen for at undgå utilsigtet afbrydelse af fx lyset. True Presence® er den første detektor til at identificere menneskelig tilstedeværelse. Den påviser pålideligt tilstedeværelsen af personer på et område optil 64 m².

Anvendelsesområder

Information om "tilstedeværelse af mennesker" er et pålideligt kontrolparameter til bygningsautomatisering m.m. og anvendelse af disse nye muligheder kunne fx være:

Plejeovervågning:

Med de særlige ældreplejeløsninger giver True Presence® pålidelige informationer om de vitale funktioner hos mennesker, der kræver pleje. Der kan registreres tilstedeværelse og fravær samt afvigelser fra normale situationer og problematiske forhold.

Et bedre indeklima:

True Presence® Multisensor KNX analyserer pålideligt rumluften og giver grundlag for optimal ventilation og aircondition. True Presence® med detektion af temperatur, fugtighed, luftkvalitet, flygtige organiske
forbindelser (VOC) og lysstyrke, giver tilsammen de
oplysninger, der er nødvendige for ægte "bygningsintelligens", som kan skabe et sundt indeklima.

Effektiv evakuering:

Hvis uheldet er ude og en bygning skal evakueres, kan man med True Presence® sikre sig at ingen overses. True Presence® kan fortælle, i hvilke rum der stadig opholder sig mennesker, og dette vil være en stor hjælp for bl.a. redningspersonalet.

anvendelsesområder

Udgaver

True Presence®sensorer fås både med almindelig relæ-funktion til de små løsninger og i DALI- og KNX-udgaver til de helt store systemløsninger. Derudover fås True Presence® som en almindelig rumsensor og i en udgave specielt til gangarealer.

For yderligere information: www.roliba.dk, tlf. 20 28 75 18 eller Ib Nielsen, e-mail: ini@roliba.dk