Ny belysning i J.C. Jacobsens klassiske villa i Valby

Annonce – Dato 22 sep 2022

Carlsbergfondet har fået restaureret J.C. Jacobsens villa, bl.a. med fine nye lamper, skabt af Tuxen Design, der indehaves af belysningsdesigneren Marianne Tuxen.

Ny belysning i J.C. Jacobsens klassiske villa i Valby

Foto: Copyright Anders Sune Berg og Carlsbergfondet

Elegant organisk design

Belysningen i Pompeji-salen er blevet fuldstændig redesignet og omhyggeligt tilpasset dette udsøgte stykke arkitektur. Lampernes tulipanformede glas fungerer som et gennemgående tema for belysningsarmaturerne i hele bygningen, og optræder bl.a. også som ledningsløse bordlamper, der står som pokaler rundt omkring på bordene. Den organiske form glider fint ind i de historiske omgivelser.

Med udgangspunkt i designet fås nu to standard produkter, som har fået navnene TULIP 360 pendel og TULIP 170 pendel. Skærmen er udført i opalhvidt mundblæst glas og fatningsholder fås i matbørstet eller blankpoleret messing samt i en sortlakeret version.

Marianne Tuxens nye design er produceret af Okholm Lighting A/SMarianne Tuxens nye design er produceret af Okholm Lighting A/S

Foto: Copyright Anders Sune Berg og Carlsbergfondet

Ny bar

Ølbaren i husets udestue er også totaldesignet af Tuxen Design, og tanken bag designet har været at afspejle den ekstreme omhu, håndværket og kvalitetsbevidstheden, der er så dybt forandret i Carlsbergs ølproduktion. Barfronten er således lavet af genanvendte plastikølankre, granuleret, presset i form og dekoreret med messingdetaljer. Belysningen er skjult i specialfremstillede, smalle messingarmaturer over disken.

Yderligere information: www.okholm-lighting.dk, tlf. 74 71 04 36.