Ny batteriløsning til boligforeninger udnytter solenergien bedre og sparer på elregningen

Dato: 26 mar 2020

Nu kan boligforeninger sikre deres beboere besparelser på elregningen ved at kombinere solceller med en effektiv batteri-løsning fra XOLTA, der udnytter overskuds-solenergi på en intelligent måde: Den ’gratis’ grønne strøm gemmes i store batterier, når man ikke er hjemme eller har et lavt forbrug – er klar til brug i perioder uden sol – eller kan sælges på elnettet, når man har for meget.

Ny batteriløsning til boligforeninger udnytter solenergien bedre og sparer på elregningen

Foto: Dion Madsen Øbro95

Batteriløsningen styres fra skyen med intelligent teknologi, hvor avancerede algoritmer ud fra vejrprognoser, fleksible elpriser, vintertariffer og variationer i forbruget regner ud, hvordan den producerede strøm udnyttes optimalt. Så beboerne sikres den bedste økonomi.

Lad ikke strømmen forsvinde ud på nettet

– Det føles rigtigt, at man producerer sin egen sol-energi, men hvordan får vi gavn af den, hvis vi ikke er hjemme, når solen skinner? Vi er som oftest på arbejde eller har et lavt elforbrug, når solen er på sit højeste og produktionen topper, fortæller Bendt Iversen fra XOLTA Energy Storage Systems. Virksomheden i Smørum udvikler og fremstiller energilagringssystemer til solceller, blandt andet større anlæg til boligselskaber og erhverv.

– Risikoen er derfor, at strømmen forsvinder ud på nettet og, at vi senere er tvunget til at købe den tilbage inklusive dyre afgifter!

Alt i én løsning, hvor batteriet installeres nemt og enkelt udendørs

Alt i én løsning, hvor batteriet installeres nemt og enkelt udendørs

XOLTA er en del af den danske batterivirksomhed Lithium Balance og tilbyder boligforeninger en alt i én løsning, hvor batterierne ligesom solcellerne installeres udendørs – nemt og enkelt.

Lithium Balance har med 13 års erfaring inden for udvikling af batteristyringssystemer (BMS) en førerposition i markedet, og den viden udnyttes i XOLTA batterierne. Udstyret med den nyeste BMS teknologi og nogle af markedets bedste og sikreste battericeller er kunderne garanteret et batteri, der leverer besparelser i hele levetiden.

Stort batterisystem på Samsø fra XOLTAStort batterisystem på Samsø

Lithium Balance har i 2019 leveret et batterisystem til Samsø som en del af EU-projektet »The Smart Islands Energy System« (SMILE). Det betyder, at Samsø i to år skal teste det intelligente elnet med de store batterier.

Hele energisystemet er koblet sammen i et smartgrid, som maksimerer effekten af den vedvarende energi, øen producerer med solceller og vindmøller. Her spiller batterierne en central rolle. For eksempel kan strømmen gemt i batterierne bruges på spildevands- og varmepumper om natten, hvis man ved, at der kommer højt solskin næste dag.

Lithium Balance blev stiftet i 2006 for at udvikle batteristyring til lithiumbatterier til elbiler. Energiselskabet Ørsted har været investor siden 2008, og i januar 2020 er den amerikanske teknologikoncern Sensata Technologies kommet til som medejer og global distributør. Sensata Technologies, der er blandt verdens førende inden for sensorer og styresystemer, vil i kraft af sit samarbejde med større bil- og industriproducenter åbne for nye vækstmuligheder.

Se mere på www.xolta.com og www.lithiumbalance.com

Mere om produktet Lagring af solenergi til boligforeninger

Lagring af solenergi til boligforeninger

Giver boligforeninger mulighed for at bruge mere af deres egen energiproduktion

BAT-79 (INDENDØRS)

BAT-79 (INDENDØRS)

Modulært system i byggeklodser á 79 kWh

Læs mere

BAT-79 (UDENDØRS)

BAT-79 (UDENDØRS)

Designet for ekstraordinær sikkerhed og pladsbesparelse

Læs mere

SolbatteriSolbatteri - få større fortjeneste på solceller

SolbatteriSolbatteri - få større fortjeneste på solceller

Energilagring til større solcelleanlæg på boligforeninger, kontor..

Læs mere

BAT-79 Indoor - datablad
BAT-79 Outdoor - datablad

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår