Nedgravede affaldsbeholdere og højt grundvand

Annonce – Dato 10 maj 2022

Boligforeningen A/B Strandby skiftede plastbeholdere og affaldsskakter ud med nedgravede VF 600 beholdere da affaldssorteringen skulle udvides. Under etableringen opstod der en udfordring med grundvandet.

Joca - Nedgravede affaldsbeholdere og højt grundvand

NY SORTERINGSORDNING

Boligforeningen udvidede affaldssorteringen fra 3 til 5 affaldsfraktioner og kasserede derfor den gamle sorteringsordning i plastbeholdere. Den nye sorteringsordning kunne løses med 8 stk. nedgravede 5 m3 affaldsbeholdere af typen VF 600 fra joca:

  • 2 stk. 5 m³ VF 600 til restaffald
  • 2 stk. 5 m³ VF 600 delt ½ restaffald – ½ bioaffald
  • 2 stk. 5 m³ VF 600 metal/glas/plast
  • 2 stk. 5 m³ VF 600 papir/pap

Joca - Boligforeningen A/B Strandby skiftede plastbeholdere og affaldsskakter ud med nedgravede VF 600 beholdere

HØJT GRUNDVAND

joca stod både for levering og etablering af den nye affaldsløsning, men under etableringen opstod der nogle ekstra udfordringer med højt grundvand. Beholderne står nær havnen i Esbjerg, og forhøjet grundvand var derfor forventet, men da entreprenøren gravede et testhul, stod det klart, at der under jordoverfladen både var fint strandsand og mere grundvand end forventet. Løsningen blev at pumpe grundvandet væk og etablere beholderne med ekstra grundvandssikring fx i form af beton omkring beholderne.

jocas projektkoordinatorer sikrer, at etableringsudfordringer som disse altid løses professionelt og hurtigt, og med tilfredse kunder.

Når de så var der, så gik det jo stærkt. Det var nogle dygtige håndværkere der var nede og sætte det i. (…) det er et flot stykke arbejde de har udført.” – Karsten Vestergaard, formand A/B Strandby.

NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER KRÆVER GRUNDIGE FORBEREDELSER

Nedgravede affaldsløsninger giver masser af fordele, og de etableres i stor stil ved både institutioner, skoler, på havnen, i boligforeninger, bymidte, sommerhusområder og på stranden. Alle steder er der særlige forhold, som der skal tages hensyn til undervejs i etableringen.

Som ved A/B Strandby, kan der være højt grundvand, der kan være særlige hensyn at tage til fx plads for renovationsbilen, ligesom der er brandkrav, der skal efterleves og byggetilladelser, der skal være på plads.

Joa's projektkoordinatorer følger hele processen Joca - Nedgravede affaldsløsninger kræver grundige forberedelser

JOCA’S PROJEKTKOORDINATORER FØLGER HELE PROCESSEN

Alt dette tager jocas projektkoordinatorer effektiv hånd om, når joca leverer nedgravede affaldsløsninger til kunder over hele landet. Projektkoordinatorerne rådgiver kunderne i forhold til placering, myndighedskrav, praktiske foranstaltninger og sørger for at indhente LER-oplysninger fra ledningsejerregisteret, ligesom de er i tæt dialog med entreprenørerne undervejs i processen.

I etableringssituationer kan der ofte opstå uforudsete udfordringer, som eksempelvis brud på kabler, andre jordbundsforhold end forventet eller andet, og her er vi altid tilgængelige og hjælper med det samme med en afklaring på, hvordan vi kommer bedst videre”, forklarer Klaus Søgaard Andersen, som er én af to projektkoordinatorer hos joca.

Læs mere om affaldssystemer her

Mere om produktet Helt nedgravede containere

Helt nedgravede containere

Spar plads, spar penge og spar på miljøet med en nedgravet affaldsløsning

VF 600

VF 600

Optimal til by. Støjsvag, vedligeholdelsesfri og ideel til affaldsstationer

Læs mere

UNO

UNO

Plads til 3, 4 eller 5 m3 affald under jorden. Udført i galvaniseret stål

Læs mere

DUO

DUO

DUO er opdelt til to fraktioner med plads til 3, 4 eller 5 m3 affald

Læs mere

jocaWaste

jocaWaste

Plads til 5 m3 affald. Dansk produceret og udført i rotationsstøbt plast

Læs mere

Datablad VF600

Datablad VF600

Tekniske specifikationer om VF 600

Læs mere

Datablad jocaWaste

Datablad jocaWaste

Minitekst: Tekniske specifikationer om jocaWaste

Læs mere

Datablad UNO

Datablad UNO

Tekniske specifikationer om UNO

Læs mere

Datablad DUO

Datablad DUO

Tekniske specifikationer om DUO

Læs mere