Mapei monterings- og fugemørtel til natursten

Annonce – Dato 10 jan 2019

Efter et års forudgående tests blev der i sommeren 2018 opstartet et område på 6.000 m² natursten ved hjælp af Mapestone-systemet på arealet udenfor Terminal 3 i Københavns Lufthavn. En del af den omfattende udbygning af den 20 år gamle terminal.

Mapestone monteringsmørtel og fugemørtel

En stor investering i fremtiden

”Der blev lagt granit i forskellige dimensioner på kørearealet uden for Terminal 3. Tilsammen omkring 6.000 m², og vi leverede Mapestone monteringsmørtel og fugemørtel, samt Conbit klæbemasse,” forklarer chefingeniør Alf Ruud fra Mapei, og fortsætter: ”Det er 20 år siden den ikoniske terminal blev bygget, og der er investeret 265 mill. kr. for at gøre rejsen enklere for 20 millioner mennesker årligt. Mapei fik hjælp af René Kierstein fra Stein & Veg Consult AS fra Norge. Kim Thomsen har været vor stedlige repræsentant. Vi havde haft et prøvefelt i et års tid, og bygherren var særdeles tilfreds med resultaterne af testen, med tanke på de belastninger det nordiske klima giver, specielt frost, salt og trykstyrke.”

Arbejdsgang

”Blandingen af Mapestone TFB 60 foregår med tvangsblander, og mørtelen lægges ud på et færdigt asfalteret underlag. Det er meget vigtigt at konsistensen på mørtelen har såkaldt jordfugtig konsistens. Bagsiden på granitstenene påføres et slurrylag for at sikre god vedhæftning, inden stenene placeres maskinelt. Når stenene er placeret, påføres Mapestone fugemasse.”

Et holdbart resultat

”Slutresultatet bliver en bestandig og holdbar stenbelægning med meget høj slidstyrke og modstandsdygtighed mod fysiske og kemiske påvirkninger. Vi har fået flere henvendelser fra andre projekter i Danmark og Litauen, som har fulgt testforløbet af Mapestone i Kastrup med stor interesse,” fortæller Alf Ruud.

Læs mere her om Mapestone

Mere om produktet Mørtler

Mørtler

Mørtler til byggeri

Referenceprojekter fra Mapei Denmark A/S

Cityringen

Cityringen

Nybygning | København | 5000 Mio.Kr

Nybygning af trafik & kommunikation i København . Selve byggeriet er påbegynd...

Sterilcentrallen Rigshospitalet

Sterilcentrallen Rigshospitalet

Nybygning | København | 500 Mio.kr

Nybygning af forsorg & sundhed i København på 3 etager hvor den ene etage er ...

Bispebjerg hospital – laboratorium

Bispebjerg hospital – laboratorium

Nybygning | København | 204 Mio.kr

Nybygning af hospital i København på 3 etager hvor den ene etage er under jor...

Jan Nygaard i Lyngby

Jan Nygaard i Lyngby

Udv.renovering | Lyngby-Taarbæk | 40,0 Mio.Kr

Udv.renovering af kontor, butikker m.m. i Lyngby-Taarbæk . Selve byggeriet er...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår