Annonce – Dato 21 maj 2025
Vandtætte membraner til underjordiske strukturer - Mapethene membransystem.
1) Barriere mod fugt, radon og metan.
2) Fugthæmmende barriere
3) Vandtætning af f.eks. kældervægge
Tendensen på markedet for underjordiske byggerier er i stigende grad rettet mod efterspørgslen efter bedre og længerevarende beskyttelse og vandtætningsløsninger til konstruktioner, for at reducere driftsomkostningerne og minimere uplanlagt vedligeholdelsesarbejde. Mapei Group følger løbende markedets trends samt de behov vores kunder giver udtryk for.
De bedste løsninger skal være: effektive, sikre og holdbare. Det var det, der fik Mapei til at introducere Mapethene membransystemet i sin serie af vandtætningsløsninger til underjordiske konstruktioner.
Mapethene membransystemet er et post-applied selvklæbende system, som vandtætner og beskytter konstruktioner. Mapei's forsknings- og udviklingslaboratorier er konstant forpligtet til at innovere vores produkter og industrielle processer for at levere unikke teknologier, der udvikler og forenkler vores kunders arbejde.
Mapethene membransystemet anvendes som udvendig vandtætning og beskyttelse af vandrette og lodrette overflader af beton og mursten/blokbyggede konstruktioner, fundamenter, kældre, underjordiske parkeringskældre og underjordiske områder generelt. Det fungerer som en permanent barriere mod vand, fugt og gas som er til stede i jorden (radon og metan).
Se videoen: Mapethene™ LT60 and Mapethene™ HT60 | BELOW GRADE APPLICATIONS
Et bygningsfundament er det bærende element for hele konstruktionen og det første forsvar mod fugt, radon og temperaturpåvirkninger fra jorden. Uanset om det drejer sig om nybyggeri eller renovering, er en korrekt og holdbar tætning afgørende for at undgå skader som skimmelsvamp, frostsprængninger og nedbrydning af konstruktionen.
Der findes flere metoder og materialer til tætning afhængig af fundamenttypen og jordbundsforholdene:
Typisk udført med bitumenbaserede membraner, flydende tætninger eller banemembraner. Disse beskytter mod trykkende vand og fugt i kontakt med ydervægge under terræn.
Anvendes, når udvendig tætning ikke er mulig, fx ved renovering. Her bruges ofte mineralske tætningsmasser eller vandtætte pudssystemer.
Et lag af drænende materiale som f.eks. groft grus eller LECA under fundamentet hindrer opstigning af fugt via kapillarvirkning.
Tætning mod radon foregår ofte i form af radonmembraner eller forseglede samlinger og gennemføringer i terrændækket.
I Danmark henvises til bl.a. Bygningsreglementet (BR18) og DS/EN-standarder for fugtsikring og radonsikring. Det er vigtigt at følge gældende anvisninger fra bl.a. SBi og tekniske datablade fra producenterne.
Valg af tætningstype bør ske på baggrund af en konkret vurdering af jordbundsforhold, vandtryk og bygningens anvendelse. En tæt og korrekt udført fundamenttætning sikrer bygningens levetid og indeklima – og minimerer risikoen for dyre skader.
Kontakt vores tekniske konsulent Helle Larsen på 61 10 93 30 eller h.larsen@mapei.dk ved spørgsmål eller interesse for membransystemet
Nybygning | København | 5000 Mio.Kr
Nybygning af trafik & kommunikation i København . Selve byggeriet er påbegynd...
Produkt: Overfladebehandling og maling
Nybygning | København | 500 Mio.kr
Nybygning af forsorg & sundhed i København på 3 etager hvor den ene etage er ...
Nybygning | København | 204 Mio.kr
Nybygning af hospital i København på 3 etager hvor den ene etage er under jor...
Udv.renovering | Lyngby-Taarbæk | 40,0 Mio.Kr
Udv.renovering af kontor, butikker m.m. i Lyngby-Taarbæk . Selve byggeriet er...