Kvaliteten gør forskellen: trinlydsdug anvendt af professionelle med levetidsgaranti og epd-certificering

Annonce – Dato 28 nov 2023

Scan Underlays produkter er egnet til projekter i alle størrelser - også de allerstørste.

Scan Underlay - Suveræne akustiske egenskaber

Akustik spiller en stor rolle i nutidens byggerier. Forskning viser, at god akustik har stor betydning for blandt andet børns indlæringsevne, stress i kontorlandskaber og helingsprocessen hos indlagte patienter.

Hos danske Scan Underlay er det ambitionen at være byggebranchens foretrukne førstevalg, når det handler om at reducere lyd i undergulve. Derfor løber der en grøn tråd gennem alt, hvad virksomheden foretager sig. Et stærkt fokus på bæredygtighed, høj kvalitet og performance, kombineret med konkurrencedygtige priser har givet Scan Underlay markante referencer indenfor byggebranchen.

BÆREDYGTIGT PRODUKT

Scan Underlay fremstiller bæredygtige trinlydsdæmpende trinlydsduge, fremstillet af 90 pct udtjente bildæk. Produkternes livscyklus er gennemtænkt fra vugge til grav, og ved slutningen af bygningens levetid kan de genbruges, da produkterne er designet til at blive skilt ad.

Fabrikken i Østjylland kører halvt på vindenergi og halvt på naturgas for at gøre CO2-udledningen så lille som mulig. Virksomheden var på forkant med miljøcertificeringer og udarbejdelse af EPD i 2019. Virksomhedens produkter kan indgå i bæredygtige certificerede konstruktioner som DGNB, LEED, BREEAM og Svanemærket, samt den lever op til kravene i den frivillige bæredygtigheds klasse.  

ROBUST IGENNEM HELE BYGNINGSLEVETID

Carsten Andersen fremhæver endvidere den lange holdbarhed af Scan Underlays gummiprodukter, som sikrer, at de akustiske egenskaber i det trinlydsdæmpende underlag ikke bliver dårligere med tiden.

Vores gummimåtte holder lyden over tid, fordi den er stabil. Den beholder sine gode akustiske egenskaber og falder ikke sammen eller bliver stiv”, forklarer Carsten Andersen.

Ved byggeriet af Odense Universitetshospital sparede netop robustheden bygherren for store udgifter, da dugen fra Scan Underlay tåler ujævnheder i underlaget. Det var således ikke nødvendigt at finslibe undergulvet, der kunne nøjes med en grovslibning.

Yderligere garanterer Scan Underlay, at virksomhedens produkter vil holde igennem hele bygningens levetid.

TEKNISKE SAMMENLIGNINGER

Scan Underlay samarbejder med akustikere med henblik på at tilbyde akustisk rådgivning, målinger og kvalitetskontrol af produkterne. Derudover tilbyder Scan Underlay et nyt gratis program til beregning af trinlydsreduktion i en konstruktion, som alle kan bruge.

Tilgå akustikberegneren her

Scan Underlay - Trinlydsdugen består af 90% genanvendte materialer

DET IDEELLE VALG

Trinlydsdugen er det ideelle valg, fordi den har en så stærk lyddæmpende effekt og samtidig kun er 3 mm tyk. Dugen består af 90 % genanvendte materialer – gummi fra udtjente bildæk – og er et af de bæredygtige valg, vi vil se meget til i fremtiden”, siger Claus Pedersen fra Areo, som udførte undergulvet i Lighthouse på Aarhus Ø.

Når du samarbejder med Scan Underlay, kan I se frem til personlig service, store besparelser og teknisk kunnen kombineret med bæredygtige, fremtidssikrede kvalitetsprodukter.

EKSTRAORDINÆRE FORDELE

  • LCA-certificeret og levetidsgaranti. Kvalitetssikring i levetidsrapport EN 1606.
  • EPD-miljøvaredeklaration – Med en tredjeparts verificeret EPD med et CO-aftryk på 0,51 kg pr. m2. ligger Scan Underlay formentlig lavere end alle konkurrerende produkter på markedet.
  • Suveræne akustiske egenskaber. ISO godkendt. Minimerer vibrationer og markant trinlydsdæmpende effekt på op til 34 dB.
  • Upcycling produkt/recycling produkt. Guldmærke i indeklima – Firmaets åndbare produkter har opnået den eftertragtede ”Indoor Air Comfort Gold” certificering.
  • Produkterne kan indgå i DGNB, LEED, BREEAM certificerede byggerier, ligesom de lever op til kravene i Den Frivillige Bæredygtighedsklasse.
  • Dansk produceret på fabrik ved Århus, der af 50 % vindenergi og 50 % naturgas.
  • Scan Underlays produkter er registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes/ indgå i Svanemærket byggeri.
  • Konkurrencedygtig pris.
  • Stor besparelse af tid og arbejdsgange ved installation.

Yderligere information: www.scanunderlay.dk, tlf. 81 77 27 86.

Referenceprojekter fra Scan Underlay ApS

NEW AARCH, Aarhus Arkitektskole

NEW AARCH, Aarhus Arkitektskole

Nybygning | Aarhus | 287 mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aarhus med 4 lejligheder . Selve by...

OUH - Odense Universitets Hospital

OUH - Odense Universitets Hospital

Nybygning | Odense Kommune | 1800 mio.kr

Nybygning af forsorg & sundhed i Odense Kommune på 5 etager . Selve byggeriet...

Pakhusene Aarhus

Pakhusene Aarhus

Nybygning | Aarhus | 200 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 3 bygninger i Aarhus med 80 lejli...

Horisonten Aalborg

Horisonten Aalborg

Nybygning | Aalborg | 200 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i Aalborg med 166 lejligheder på 22 etager . Selve b...