Hospitalets gulve er dæmpet med bæredygtig trinlydsdug

Annonce – Dato 11 nov 2022

Det kommende Odense Universitetshospital har en langtidsstabil trinlydsdug fra Scan Underlay indstøbt i 200.000 m2 gulvopbygning.

HOSPITALETS GULVE ER DÆMPET MED BÆREDYGTIG TRINLYDSDUG

Et hospital er et larmende sted at opholde sig, hvis der ikke er styr på lyden. Derfor stilles der store krav til akustikken ved byggeriet af det kommende Odense Universitetshospital.
Når Region Syddanmark næste år får overrakt nøglerne til Danmarks største nybyggede sygehus, vil Scan Underlays trinlydsdug, Acoustic Silence 1050, være indstøbt i 200.000 m2 af hospitalets undergulve. 
”Vi er stolte af at være blevet valgt til et byggeri i den her klasse”, siger CEO og stifter Carsten Andersen, Scan Underlay.
Scan Underlay har fokus på bæredygtighed og akustisk kvalitet sammen med konkurrencedygtige priser. Virksomheden har nogle af de bedste referencer i branchen og ambitioner om at være førstevalg, når det handler om at minimere lyd i undergulve.

Bæredygtigt produkt

Scan Underlay er med sine bæredygtige trinlydsdæmpende gulvunderlag fremstillet af 90 pct. udtjente bildæk en pioner på området. Produkternes livscyklus er gennemtænkt fra vugge til grav, og ved slutningen af en bygnings levetid kan de genbruges, da de er designet til at blive skilt ad.

Fabrikken i østjyske Galten kører halvt på vindenergi og halvt på naturgas for at gøre CO2-udledningen så lille som mulig. Virksomheden er gået foran med miljøcertificeringer og udarbejdelse af EPD, og virksomhedens produkter kan indgå i bæredygtige certificerede konstruktioner som DGNB, LEED, Breeam, Svanemærket, samt den lever op til kravene i den frivillige bæredygtigheds klasse.

CEO og stifter Carsten Andersen, Scan UnderlayROBUST OGSÅ PÅ SIGT

Carsten Andersen fremhæver endvidere den lange holdbarhed af gummiprodukterne fra Scan Underlay, som sikrer, at de akustiske egenskaber i det trinlydsdæmpende underlag ikke bliver dårligere med tiden.
”Vores gummimåtte holder lyden over tid, fordi den er stabil. Den beholder sine gode akustiske egenskaber og falder ikke sammen eller bliver stiv”, forklarer Carsten Andersen. 
Ved byggeriet af Odense Universitetshospital sparede netop robustheden bygherren for store udgifter, da dugen fra Scan Underlay tåler ujævnheder i underlaget. Det var således ikke nødvendigt at finslibe undergulvet, der kunne nøjes med en grovslibning.

TEKNISKE SAMMENLIGNINGER

Scan Underlay samarbejder med en akustiker med henblik på at tilbyde akustisk rådgivning og foretager løbende test og kvalitetskontrol af sine produkter. Derudover tilbyder Scan Underlay et nyt gratis program til beregning af trinlydsreduktion i en konstruktion, som alle kan bruge.
Tilgå akustikberegneren her

Virksomheden blev valgt som leverandør til byggeriet af NYT OUH efter en række tests i konkurrence med andre produkter.

Projektorganisationen for NYT OUH stillede helt fra begyndelsen store krav til akustikken i bygningerne og besluttede efter flere møder, at der skulle laves en mock-up. Den viste, at lyden i bygningerne som udgangspunkt ville være på 72-74 dB, men Scan UnderLays trinlydsdug kunne bringe den ned til 53-55 dB i modtagerum, hvor kravet var 58 dB.
Projektorganisationens begrundelse for valget af Scan Underlay som leverandør lød efterfølgende:
“After technical comparisons with other products, we decided to go with Scan Underlay Acoustic Silence 1050 thanks to the acoustic performance, robustness, flexibility and easy installation of its product. Furthermore, the product is eco-friendly and water resistant, and the quality/cost ratio and technical assistance by the Scan Underlay Technical Office was a big plus.”

Scan Underlay indstøbt i 200.000 m2 gulvopbygning

Gulvopbygningen på Odense Universitetshospital er et huldæk med et 80 mm slidlag. Da konstruktionen er bygget op med bærende søjler, lavede Scan Underlay et nyt specialtilpasset produkt, Acoustic Silence 250, der er velegnet til søjleopbygning.

OM PRODUKTER FRA SCAN UNDERLAY

  • EPD miljøvaredeklareret
  • LCA-certificeret, 0,6 kg. CO2 pr. m²
  • Trinlydsreduktion op til 34 dB
  • Eurofins guldmærke i indeklima
  • Forbedrer dit DGNB-regnskab 
  • VOC og PVC-fri
  • Fremstillet med 50% vindenergi og 50% naturgas
  • Høj åndbarhed og resistens for svamp og skimmel
  • Upcycling og recycling
  • Danskproduceret på fabrik i Galten

Yderligere information

Carsten Andersen, ca@scanunderlay.dk, tlf.: 22359131, www.scanunderlay.dk 

Referenceprojekter fra Scan Underlay ApS

NEW AARCH, Aarhus Arkitektskole

NEW AARCH, Aarhus Arkitektskole

Nybygning | Aarhus | 287 mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aarhus med 4 lejligheder . Selve by...

OUH - Odense Universitets Hospital

OUH - Odense Universitets Hospital

Nybygning | Odense Kommune | 1800 mio.kr

Nybygning af forsorg & sundhed i Odense Kommune på 5 etager . Selve byggeriet...

Pakhusene Aarhus

Pakhusene Aarhus

Nybygning | Aarhus | 200 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 3 bygninger i Aarhus med 80 lejli...

Horisonten Aalborg

Horisonten Aalborg

Nybygning | Aalborg | 200 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i Aalborg med 166 lejligheder på 22 etager . Selve b...