Ja, det kan man – og endda med en minimal komprimering

Dato: 24 sep 2019

De skærpede krav til trinlydsisolering i Bygningsreglement 2018 (BR18) vedrører nybyggeri. Ved renovering af ældre ejendomme er det ikke muligt at indsætte tunge etagedæk eller vægge, men Knudsen Lydkiler gør det alligevel muligt at forbedre lydisoleringen væsentligt. For eksempel fra lydklasse D til C. Stykprisen og den hurtige montering gør det til en økonomisk fornuftig løsning.

Halvering af trinlyden med minimal komprimering fra Knudsen KilenEffektiv trinlydsdæmpning i renoveringer

Halvering af trinlyden med minimal komprimering

Knudsen Kilen har udviklet lyddæmpere til brug med opklodsningsserierne Kombi, Kombi Max og Knudsen Lydkiler, og de leveres nu alle med den nyudviklede lyddæmpersål, som stadig giver den bedste trinlydsdæmpning, men nu med en minimal komprimering. Under et trægulv på strøer kan lyddæmperen optage 50% af den energi der før forplantede sig til etagen nedenunder. Når gulvstrøerne opklodses, anbringes lyddæmperen hurtigt og let nederst i opklodsningen.

lyddæmpere til brug med opklodsningsserierne Kombi, Kombi Max og Knudsen Lydkiler

Akkrediterede rapporter bekræfter effekten

DELTA har i samarbejde med DTU foretaget forbelastede fuldskalatests af lyddæmperne. De fastslår i en akkrediteret rapport, at lyddæmperne forbedrer dæmpningen af trinlyd væsentligt med 3-4 dB. En orienterende måling viser ydermere, at trægulvet også giver luftlydsisolationen en forbedring på 3-4 dB.

Design der virker i praksis

Lyddæmperne er beregnet til en placering nederst i opklodsningen. Her er den ikke i fare for at blive ’kortsluttet’ af de skruer eller søm, der holder strøen sammen med opklodsningen.

Mere info

Hent akkrediterede testrapporter samt målingen af luftlydsisolation

Se også udvalget af lydkiler

Knudsen Kilen er altid behjælpelig i forbindelse med projektering af nybyggeri og renoveringsopgaver.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår