Knudsen Kilen klar med EPD’er

Annonce – Dato 5 okt 2023

 Knudsen Kilen klar med EPD’er

Bæredygtigt byggeri fylder mere og mere for alle i byggeribranchen, og kravene til at mindske CO2-udledningen bliver større og større.

Et vigtigt skridt i denne retning er at forstå og minimere byggeriers miljøpåvirkning gennem livscyklusvurderinger (LCA) af byggeri og byggematerialer, som også kræves i forbindelse med bæredygtige certificeringer, såsom DGNB, BREEAM og LEED.

Knudsen Kilen klar med EPD’er

Vores medlemskab af Rådet for Bæredygtigt Byggeri giver os mulighed for løbende at opdatere vores viden og ekspertise inden for DGNB-byggeri og de tilhørende regler.

DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) er en tysk bæredygtighedscertificering, der blev lanceret i Danmark i 2012. Den danske version er tilpasset vores bygningsreglement, standarder, byggetraditioner og lovgivning.

LCA & EPD – livscyklusvurdering og miljøvaredeklaration

For at kunne bidrage til DGNB-certificeringen af de byggeprojekter, som Knudsen Kilen leverer produkter til, har vi indledt et samarbejde med Sweco Danmark. Resultatet af dette samarbejde er udarbejdelsen af miljøvaredeklarationer, kendt som EPD'er (Environmental Product Declarations), for vores produkter.

EPD'er spiller en afgørende rolle i livscyklusvurderingerne af byggeprojekter. De giver omfattende information om produkternes miljøpåvirkning på tværs af deres livscyklus, fra råvareudvinding til produktion, brugsfase og bortskaffelse. Disse data er afgørende for at opnå DGNB-certificering for et byggeprojekt.

Ved at tilbyde EPD'er for vores produkter ønsker vi at lette og fremme bæredygtigheden i byggeriet. Vi er forpligtet til at levere byggematerialer, der ikke kun er af høj kvalitet, men også har en minimal miljøpåvirkning. Dette er vores bidrag til en grønnere fremtid for byggebranchen.

Knudsen Kilen klar med EPD’er

Download Knudsen Kilens EPD her.

Læs også mere om Knudsen Kilens miljøtiltag, nu og i fremtiden, her.

Yderligere information: knudsenkilen.dk/, tlf. 47 76 01 01.

Referenceprojekter fra Knudsen Kilen A/S

Glentevej 67-69

Glentevej 67-69

Ombygning | København | 75 mio.kr

Ombygning af kontor, butikker m.m. i København med 50 lejligheder på 4 etager...

Knud Højgaards Hus

Knud Højgaards Hus

Indv.renovering | København | 100 mio.kr

Indv.renovering af kontor, butikker m.m. i København på 4 etager . Selve bygg...

Køhlers have

Køhlers have

København SV

Køhlers Have er et stort byggeprojekt, som skal være med til forbinde det gam...

Margrethegården Ringsted

Margrethegården Ringsted

Tilbygning | Ringsted | 140 mio.kr

Tilbygning af boligblokke svarende til 6 bygninger i Ringsted med 112 lejligh...