Isocell papirisolering holder tørt og fjerner træk fra skunkene

Annonce – Dato 19 jun 2020

CBI Danmark holder, hvad de lover og kan fremvise flot resultat med data fra prøvelejlighed. Resultatet medvirker, at en ældre ejendom slap for omfattende og krævende renovering, da man indblæste Isocell papirisolering fra CBI.

Cellulosebaseret isolering, som Isocell, er et fugtbestandigt materiale, hvor fugt ikke påvirker isoleringsevnen. Udover at have en høj isolerings værdi, er det også utroligt effektivt som lydisolering. Isoleringen giver et bedre indeklima, da huset kan ånde. Isocell papirisolering er behandlet, så det modvirker råd, svamp og skadedyr.

Isocell er et klimavenligt produkt, hvor 90% af produktet er genbrugsmateriale, som igen kan genanvendes i nye produkter. Det har en høj brandmodstand, der beskytter konstruktionen mod brand. Netop fugthåndtering og dokumentation heraf, blev afgørende da CBI Danmark blev valgt som isoleringsleverandør til isolering af skunke i 54 loftlejligheder på Islands Brygge.

Prøvelejlighed med fugtmålere

Efter renoveringen af tagkonstruktionen på flere ældre etageejendomme på Islands Brygge, oplevede beboerne i loftlejlighederne problemer med træk. Det viste sig, at tagkonstruktionens dampspærre havde fejl, og det trak gennem skunkene.

I første omgang kiggede man på en større renovering, hvor fejlene skulle udbedres udefra. Dette var en omfattende og krævende renovering, både økonomisk og tidsmæssigt. Henrik Suhr, Senior Rådgiver fra Plan1, fortæller: ”Efter forskellige løsningsforslag som ikke fungerede, kiggede jeg på muligheden for papirisolering, da produktet ikke har problemer med kondensdannelse som andre isoleringstyper. Sammen med CBI Danmark arbejdede vi videre på muligheden for at bruge Isocell papirisolering til at isolere skunkene, hvor trækgenerne kom fra. Som prøvelejlighed i efteråret 2018, blev skunken i én enkelt lejlighed på Islands Brygge isoleret med indblæsning af CBIs papirisolering. Sammen med isoleringen blev flere fugtloggere installeret, så man løbende kunne måle fugtforholdene”.

Efter renoveringen af tagkonstruktionenfugtloggere installeret, så man løbende kunne måle fugtforholdende.

Et strålende og tørt resultat

Forud for dette lå beregninger fra WUFI (WUFI er et tysk udviklet fugtsimulerings-program, som benyttes til nuancerede vurderinger af fugtforholdene, hvor der kræves beregning med varierende forhold). Programmet viste, at papirisoleringen fra CBI ikke ville give fugttekniske problemer. Trods entydigt resultat fra WUFI, ville teknisk bygherrerådgiver COWI ikke gå videre med Isocell papirisolering, da de fortsat var i tvivl, om der ville komme fugt inde i selve bygningskonstruktionen.

Derfor valgte man at starte med én prøvelejlighed, så man havde konkrete data at måle på. Fugtloggerne blev løbende overvåget af BUNCH bygnings fysik som 3. parts rådgiver. Efter et år viste det sig, at der ikke var grund til tvivl, da WUFI-beregningerne holdt stik, og det samme gjorde CBI Danmark – der var ikke kommet en opfugtning.

Det flotte resultat undrer ikke Martin Green, konstruktør, byggeteknisk rådgiver hos CBI Danmark, men han er glad for dataene bag. Martin fortæller: ”Her på den anden side sidder vi med data, som underbygger og dokumenterer det, vi hele tiden har sagt. I sager som denne, hvor vi isolerer en skunk fuldt ud, så fungerer vores papirisolering rigtig godt. Fugtloggerne fra prøvelejligheden viser fortsat, at der ikke sker en opfugtning, og det er jo dejligt at kunne hive det frem og vise alle tvivlerne”.

Det flotte resultat undrer ikke Martin Green, Konstruktør bygge teknisk rådgiveDet tydelige resultat, betyder at der nu er givet grønt lys fra COWI

Det tydelige resultat betyder, at der nu er givet grønt lys fra COWI, og der indblæses Isocell papirisolering i alle tagarealerne på de 54 berørte loftlejligheder på Islands Brygge. Med ønsket om at bibeholde og bevare de fine ældre etageejendomme og bygninger i Danmark, er det klart, at der findes mange og kommer mange lignende sager med skunke, som giver gener i form af træk. Står man med etageejendomme, hvor skunkene skal efterisoleres, kan isolering med indblæsning af CBI Danmarks papirisolering løse problemet og spare en omfattende renovering, som både er tidskrævende og en økonomisk stor udgift.

Det hele er dokumenteret, og resultatet taler for sig selv.

Referenceprojekter fra Nviro

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Skanlux bygger hvert år ca. 25 helårsboliger på mellem 180-200 m2. Al...

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Indv.renovering | Roskilde | 20 mio.kr

Indv.renovering af skole 0-10, klasse i Roskilde . Selve byggeriet er påbegyn...

Nybyggeri - Skelbæklund

Nybyggeri - Skelbæklund

Dianalund

Skelbæklund er et mix af ejerboliger, rækkehuse til leje og et seniorbofæll...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår