Hydro Circal – aluminium og genanvendelse

Annonce – Dato 23 jan 2024

Hydro Circal – aluminium og genanvendelse

Omsmeltning af aluminiumsskrot kræver kun 5% af den energi, der bruges til at fremstille primæraluminium. I Europa bliver omkring 95% af det aluminium, der i øjeblikket bruges i bil- og byggeindustrien, genanvendt ved slutningen af dets livscyklus.1.

Siden 2019 har Hydro CIRCAL 75R været tilgængelig på markedet. Dette førsteklasses aluminium fremstillet af mindst 75% post-consumer-materiale reducerer drastisk energiforbruget i produktionsfasen, samtidig med at det stadig leverer aluminium af høj kvalitet.

Før udviklingen af Hydro CIRCAL 75R blev aluminiumlegeringer, der indeholdt post-consumer materiale, normalt nedgraderet til en sekundær legering, eller en legering af førsteklasses kvalitet ville bruge en lavere procentdel af post-consumer skrotmateriale. Hydros forsknings- og udviklingsafdeling har i mange år arbejdet på at forbedre sorterings- og genanvendelsesprocessen for at kunne tilbyde markedet den innovative Hydro CIRCAL 75R-legering, der reducerer mængden af CO2-udledning i forbindelse med fremstillingen af vores produkter.

Post-consumer aluminiumsskrot kan, ved omsmeltning, genforarbejdes til ekstruderede profiler til brug i facade-, dør- og vinduessystemer. I mange tilfælde kræver disse profiler normalt en dekorativ arkitektonisk finish som anodisering eller pulverlakering.

Når post-consumer-materialet oparbejdes på en måde, så den resulterende aluminiumslegering er i overensstemmelse med de normale industrispecifikationer (f.eks. 6060 eller 6063), og der tages hensyn til andelen af elementer som zink, magnesium og kobber, kan overfladebehandlingen udføres uden at gå på kompromis med specifikationer, ydeevne, udseende, holdbarhed eller garantier.

Hydro CIRCAL 75R wiconaHydro CIRCAL 75R  fra wicona

Udviklingen inden for forarbejdning af post-consumer-skrot, som det ses med Hydro CIRCAL 75R-processen, kan sikre, at slutproduktet, for eksempel WICONA-facader, ikke kan skelnes fra produkter, der er fremstillet af primæraluminium eller pre-consumer-materiale.

Den største fordel ved Hydro CIRCAL 75R-processen er, at CO2-belastningen fra post-consumer-materialet, der kommer ind i forsyningskæden igen, er tæt på nul, hvilket resulterer i et lavere GWP (Global Warming Potential) end det, der kommer fra et produkt, der ikke allerede har været brugt. Desuden kan brugen af post-consumer-materiale reducere afhængigheden af bauxit-minedrift, aluminiumoxidkonvertering og energiintensiv aluminiumproduktion samt ineffektive produktionsprocesser, der genererer overskydende pre-consumer-skrot.

Hvis du vil have flere oplysninger om Hydro CIRCAL 75R eller bruge den i dit næste projekt, kan du kontakte dit lokale WICONA-team.