Cirkulære konstruktioner – en grundpille i WICONA's facader

Annonce – Dato 1 nov 2022

Urbanisering med en hastigt voksende bybefolkning stiller en øget efterspørgsel til samfundet, både med hensyn til behovet for udvidede boliger, kontorer og infrastruktur. Byggesektoren tegner sig i øjeblikket for 40 % af de globale CO2-emissioner, og for WICONA er arbejdet med cirkulære produkter helt centralt, når det kommer til produktudvikling.

WICONA - Cirkulære konstruktioner WICONA - Bæredygtig arkitektur

VIA Vika, Oslo. Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects. Foto: Andrius Gudelis.

Bæredygtig arkitektur har aldrig været så relevant, som den er nu, både kommercielt og politisk. Bygge- og arkitektfirmaer over hele verden skifter til lavemissions forretningsmodeller, hvor bæredygtig tænkning er integreret i alle aspekter af planlægnings- og byggeprocessen, lige fra valg af byggematerialer og affaldshåndtering til klimaeffektiv opvarmning, køling og VVS. For WICONA er dette ikke et valg, men en selvfølge i 2022. Morten Madsen fra WICONA mener, at det er vigtigt at arkitekter, rådgivere og bygherrer er klar over hvor materialerne kommer fra og hvilken effekt det skaber på klimaet og samfundet.

"Det er vigtigt at vide, "hvad" der er specificeret, når det kommer til genanvendte produkter i aluminium – Genanvendt aluminium producerer forskellige typer CO2 aftryk afhængigt af dets legering og indhold. Derfor kan facader, vinduer og dørsystemer gøre en stor forskel i CO2-aftrykket på dit næste byggeprojekt," siger Morten Madsen fra WICONA.

Han fortsætter med at beskrive WICONA's arbejde med at sikre bæredygtige og cirkulære konstruktionssystemer, der genererer så lavt et CO2-fodaftryk som muligt:

"Hos WICONA arbejder vi hele tiden på at forbedre vores arbejde for en cirkulær økonomi, hvor vi i øjeblikket tilbyder facader, vinduer og døre i Hydro CIRCAL. En aluminiumslegering lavet af mindst 75% genanvendt aluminium fra tidligere produkter. Det er således aluminium, der allerede har haft et liv og anvendelse på bygninger, og som derefter smeltes ned og får nyt liv, i en ny bygning.

Man kan sige, at aluminiumslevetiden er uendelig, og det er vigtigt at udnytte det, der egentlig allerede er ude i vores byer, og ikke sende det på lossepladsen," siger Morten Madsen.

Hvis du er usikker på, hvilket aluminium du skal bruge i dit næste byggeprojekt, og hvad forskellen egentlig betyder, så kontakt os, så hjælper vi dig gerne videre.

Læs mere om WICONA her

Vi udstiller på Building Green Copenhagen. Mød os på stand nr. 105.