Hydro CIRCAL 75R aluminiumlegering til SAPA-facader

Annonce – Dato 23 nov 2023

Førsteklasses aluminium fremstillet af mindst 75 % post-consumer-materiale.

Aluminium fremstillet af mindst 75 % post-consumer-materiale

Følg med i vores nyeste kampagne. Her kan du kan lære mere om Hydro og vores arbejde med aluminium og Hydro CIRCAL 75R. Del 1 af 3

Aluminium og genanvendelse

Siden det blev opdaget i 1820'erne, er aluminium blevet brugt til at fremstille ting i mange brancher og produkttyper. Selvom bauxit (den malm, som aluminium kommer fra) er det mest forekommende materiale på planeten, er ressourcerne begrænsede, så genbrug og genanvendelse er afgørende for at beskytte miljøet.

Omsmeltning af aluminiumsskrot kræver kun 5 % af den energi, der bruges til at fremstille primæraluminium. I Europa bliver omkring 95 % af det aluminium, der i øjeblikket bruges i bil- og byggeindustrien, genanvendt ved slutningen af dets livscyklus.

Læs mere om remelting and recycling jer

Se en video om hvorfor genbrug af aluminium er en bæredygtig proces:

Sådan genanvender Hydro aluminium

Vores moderselskab Hydro håndterer smeltning, kornraffinering, støbning, homogenisering, billet kvaliteter og legeringer. Hydros mål er at muliggøre en mere cirkulær økonomi gennem omsmeltningsfaciliteter, hvor præ- og post-consumer-materiale sorteres, makuleres og omsmeltes.

Siden 2019 har Hydro CIRCAL 75R været tilgængelig på markedet. Dette førsteklasses aluminium fremstillet af mindst 75% post-consumer-materiale reducerer drastisk energiforbruget i produktionsfasen, samtidig med at det stadig leverer aluminium af høj kvalitet.

Før udviklingen af Hydro CIRCAL 75R blev aluminiumlegeringer, der indeholdt post-consumer materiale, normalt nedgraderet til en sekundær legering, eller en legering af førsteklasses kvalitet ville bruge en lavere procentdel af post-consumer skrotmateriale. Hydros forsknings- og udviklingsafdeling har i mange år arbejdet på at forbedre sorterings- og genanvendelsesprocessen for at kunne tilbyde markedet den innovative Hydro CIRCAL 75R-legering, der reducerer mængden af CO₂-udledning i forbindelse med fremstillingen af vores produkter.

Se videoen 

Læs mere om de bæredygtige investeringer

Post-consumer materiale og overfladebehandlingPost-consumer materiale og overfladebehandling

Post-consumer aluminiumsskrot kan ved omsmeltning genforarbejdes til ekstruderede profiler til brug i facade-, dør- og vinduessystemer. I mange tilfælde kræver disse profiler normalt en dekorativ arkitektonisk finish som anodisering eller pulverlakering.

Når post-consumer-materialet oparbejdes på en måde, så den resulterende aluminiumslegering er i overensstemmelse med de normale industrispecifikationer (f.eks. 6060 eller 6063), og der tages hensyn til andelen af elementer som zink, magnesium og kobber, kan overfladebehandlingen udføres uden at gå på kompromis med specifikationer, ydeevne, udseende, holdbarhed eller garantier.

Udviklingen inden for forarbejdning af post-consumer-skrot, som det ses med Hydro CIRCAL 75R-processen, kan sikre, at slutproduktet, for eksempel SAPA-facader, ikke kan skelnes fra produkter, der er fremstillet af primæraluminium eller pre-consumer-materiale.

Vil du vide mere?

Kontakt dit lokale SAPA-team

Yderligere information: www.sapa.dk, tlf. 86 16 00 19.