Holbæk Sportsby

Annonce – Dato 4 Apr 2019

Holbæk Sportsby er et af de største idrætsanlæg i Skandinavien og har en vision om at skabe plads til alle – fra genoptræningsborgeren til den professionelle eliteudøver. Sportsbyen er opført som en såkaldt OPP-konstruktion (offentlig-privat partnerskab), hvor Holbæk Kommune har fået overdraget det færdige anlæg og så betaler de
Holbæk Sportsby A/S for at drive samt vedligeholde sportsbyen, og derved stille faciliteterne til rådighed for brugerne.

En let og elegant idrætshal af stål

Et elegant sportscenter i stål

Arkitekternes fokus har været at give brugerne af hallen optimale betingelser for fysisk udfoldelse, et godt akustisk og optisk miljø og ekstra faciliteter såsom undervisningsrum, dansesal og fysioterapi. Idrætshallen er bygget op omkring en konstruktion af gitterspær i stål, beklædt med en kombination af glatte fibercementplader og kurvede sinusplader i varierende nuancer. Dette giver bygningen et elegant og let udseende.

Tæt samarbejde mellem arkitekt og stålpladeleverandør

Areco Profiles arbejdede allerede tidligt i byggeriet tæt sammen med Kullegaard Arkitekter omkring udformning af facaderne, som kom til at bestå af tre forskellige sinus-stålprofilplader i tre forskellige nuancer – nederst er der valgt et bånd med fibercement. Der er opstået et spændende samspil på facaderne med lodretstående Sinus 45-, Sinus 35- og Sinus 18-profiler i Antracitgrå, Mørk Silver og Silver. Alle inddækningsprofiler er bukket efter det ønskede design, så de indgår som en naturlig enhed i hele facadeudtrykket.

Tæt samarbejde mellem arkitekt og stålpladeleverandør

Leverance og montage

Samarbejdet omkring leverancerne af stålprofilerne har Areco Profiles haft igennem XL-Meredin Tømmerhandel i Holbæk, som har leveret disse til hovedentreprenør Morten C. Henriksen. Selve montagen af stålfacaderne har Byggefirmaet AJS stået for, udført i efterår/vinter 2018/2019.

Fakta

Adresse: Sports Alle 1, 4300 Holbæk
Bygherre: Holbæk Kommune og Fonden Holbæk Sportsby A/S
Omfang: 1.997 m²
Periode: 2018-2019
Byggesum: 325 mio.kr
Rådgivning: Kullegaard Arkitekter
Samarbejdspartnere: Entreprenør Morten C. Henriksen A/S, Oluf Jørgensen A/S

Ny idrætshal af stål beklædt med tre forskellige sinus-stålprofilplader fra Areco

Holbæk Sportsby

Holbæk Sportsby omfatter et 22.500 m² byggeri med et 42 ha stort udeareal. Projektet er tegnet af Kullegaard Arkitekter med Morten C. Henriksen A/S som hovedentreprenør på byggeriet. Byggeriet beløber sig til ca. 325 mio kr. Den nye sportsby skaber faciliteter til blandt andet boldspil, ketchersport, svømning, løb, parkour, ridning og BMX. Derudover indrettes sportsbyen også til at kunne afholde større arrangementer som fx koncerter. Holbæk kommune tager Holbæk Sportsby i brug i maj 2019.

Stålplader er 100 % genanvendelige

Stål er verdens mest recirkulerede materiale. Et stålpladeprodukt kan tjene sit formål i 100 år. Derefter kan den genanvendes 100 % eller genbruges på 100 forskellige måder, for så sidenhen at genanvendes 100 % igen osv. osv. Ved nedrivning kan stålpladen genanvendes ved eksempelvis at flyttes til en anden bygning eller genbruges i interiør og møbler. Spildmateriale ved produktion kan også genanvendes og opgraderes til helt nye produkter. Med kreativitet er genanvendelse af materialet grænseløst.

Se yderligere information om Areco her, 9833 6400.

Referenceprojekter fra Areco Profiles A/S

Samskip, Aarhus Havn

Samskip, Aarhus Havn

Nybygning | Aarhus | 20 Mio.kr

Nybygning af lager/lagerhal i Aarhus . Selve byggeriet er påbegyndt marts 201...

Toftebjerg - Them Bibliotek & Medborgerhus

Toftebjerg - Them Bibliotek & Medborgerhus

Tilbygning | Silkeborg | 12,4 Mio.kr

Tilbygning af bibliotek i Silkeborg på 1 etager . Selve byggeriet er påbegynd...

Bostedet Hadsund – Erstatningsbyggeri for Visborggaard

Bostedet Hadsund – Erstatningsbyggeri for Visborggaard

Nybygning | Mariagerfjord | 65 Mio.kr

Nybygning af plejehjem/plejecenter svarende til 5 bygninger i Mariagerfjord m...

Morbærhaven

Morbærhaven

Udv.renovering | Albertslund | 200 Mio.kr

Udv.renovering af kollegier/ungdomsboliger i Albertslund med 1063 lejligheder...