Her er de godkendte gitre og rullejalousier

Dato: 14 Dec 2017

Efter de nye klassificeringer i EN 1627-1630

Her er de godkendte gitre og rullejalousier

Her er de godkendte gitre og rullejalousier

Efter de nye klassificeringer i EN 1627-1630

For blot et par år siden ændredes produktstandarderne for døre, vinduer, skodder, porte og beslag, og der kunne udstedes nye certificeringer efter grundige prøvninger med hydraulisk tryk, svingpendul og indbrudsforsøg med værktøj hos Teknologisk Institut.
De gamle SKAFOR godkendelser kan ikke sammenlignes med de nye, som Alux gennem det seneste år har opnået på flere af deres produkter.

Den nye standard

EN 1627-1630 er en fælles europæisk standard for bestemmelse af ydeevne i forbindelse med indbrudsforsøg via vinduer og døre – udstedt af Dansk Standard efter forslag fra den europæiske komité CEN/TC 33.

Standarden er inddelt i seks klasser efter holdbarhed. Klasserne går fra RC1 til RC6, hvor RC står for Resistance Class (modstandsklasse). Jo højere klasse et gitter er godkendt til, desto længere tid skal tyven bruge på at bryde igennem det, og desto mere professionelt bliver det værktøj, som tyven bruger. Herunder ses de gitre og rullejalousier, som Alux har fået godkendt efter de nye standarder:

RC1
Modstandstid: 3 minutter
Komponenterne i denne klasse yder en basis beskyttelse mod indbrudsforsøg af fysisk art, hvor tyven sparker eller trækker.

RC2
Modstandstid: 3 minutter
Komponenterne i denne klasse yder en beskyttelse mod indbrudsforsøg af den almindelige tyv, som bruger skruetrækker, kiler og tænger. Alux tilbyder: SafeRoller, Safe 4000 rullegitter type 180 (100 mm lameller) og Safe 2000 rullejalousi

RC3
Modstandstid: 5 minutter
Yder modstand mod den erfarne tyv, som bruger to skruetrækkere og koben. Alux tilbyder: Safe 3000 rullejalousi, Safe 3000 fastgitterog Safe 4000 saksegitter

RC4
Modstandstid: 10 minutter
Yder modstand mod den erfarne tyv, som bruger sav og slagværktøj såsom økser, hammer og stemmejern samt batteridrevne værktøj. Alux tilbyder: Safe 4000 rullejalousi

RC5
Modstandstid: 15 minutter
Yder modstand mod den erfarne tyv, som bruger højt ydende el-værktøj såsom boremaskine, bajonetsav og vinkelsliber med en skive på maksimum 125 mm.

RC6
Modstandstid: 20 minutter
Yder modstand mod den erfarne tyv, som bruger højt ydende el-værktøj såsom boremaskine, bajonetsav og vinkelsliber med en skive på maksimum 250 mm.

Læs mere om tyverisikring her.

Referenceprojekter fra Alux A/S

DTU -Life Science - E202-05

DTU -Life Science - E202-05

Nybygning | Lyngby-Taarbæk | 30-50Mio.Kr

Nybygning af universitet i Lyngby-Taarbæk på 3 etager . Selve byggeriet er på...

Skejby sygehus

Skejby sygehus

Tilbygning | Aarhus | 60,0 Mio.Kr.

Tilbygning af hospital i Aarhus på 2 etager hvor den ene etage er under jorde...

Kronen Butikscenter Vanløse

Kronen Butikscenter Vanløse

Tilbygning | København | 400 Mio.kr

Tilbygning af butikscenter i København på 2 etager hvoraf 2 etager er unden j...

Pakhuset Langelinie

Pakhuset Langelinie

Anlægsarbejde | København | 350 Mio.Kr

Anlægsarbejde af kontorbygning i København på 7 etager . Selve byggeriet er p...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår