Nye standarder for mekanisk tyverisikring og mekanisk brandsikring

Dato: 25 Feb 2021

For 20 år siden indførte EU EN-standarden for mekanisk tyverisikring, og for 5 år siden lod Forsikring og Pension (F&P) deres gamle klassificering for indbrudssikring som rullegitre og rullejalousier udgå. Men det er stadig en udfordring for projekterende, rådgivere og forsikringsselskaber at overgå til den nye europæiske standard EN 1627-30 for døre, vinduer, skodder, gitre og jalousier.

Nye standarder for mekanisk tyverisikring og mekanisk brandsikring

NYHED: FASTGITTER SAFE 4000 TYPE 100/50 TESTET OG GODKENDT I EN1627-30 RC4

Standarderne er kommet for at blive

Som Bill Torben Jensen, grundlægger af Alux A/S, der har beskæftiget sig med mekanisk tyverisikring i mere end 30 år, udtrykker det:

Det er forventeligt, at der med nye standarder følger en implementeringsperiode, men det er efterhånden gået mange år siden ændringen, så der har været god tid til at forberede sig. Standarderne er kommet for at blive, så vi opfordrer alle til at anvende de nye, gældende certificeringer fremfor de gamle, udgåede,” udtaler han og fortsætter:
Man skal huske på, at når man tester og certificerer, er det for vores alles skyld. Det giver blandt andet vished for bygherrer om, at tingene er i bedste kvalitet og lever op til nutidens standarder. Jeg mener derfor, at vi som leverandører og producenter er ansvarlige for at leve op til kravene, og det samme gælder forsikringsselskaberne, som desværre i stor udstrækning stadig benytter de gamle standarder. Lad os nu få de nye i brug – det må være i alles interesse.

Nye standarder for brandsikring

Med mekanisk brandsikring forholder det sig anderledes. Brandsikring reguleres af bygningsreglementet, da der er menneskeliv på spil. Produkterne skal således overholde kravene i de nye standarder, der trådte i kraft i 2020 og være certificeret derefter. Også her savnes en konsekvent linje ifølge Bill Torben Jensen:

Min holdning er, at når der foreligger nogle standarder, så er det vigtigt, at man følger dem hver gang. Det er også den vej pilen peger i branchen, det tager bare for lang tid at nå dertil,” forklarer han og fortsætter:
Foruden EU-standarderne i forhold til kvaliteten af produktet har vi også hele ISO 9001-delen, der sikrer kvalitet i måden, som tingene bliver produceret og monteret på. Endelig synes jeg også, det er vigtigt at huske de bløde værdier i form af virksomhedernes værdisæt, der helst skal matche dét, som standarderne udtrykker. På den måde gør man det klart over for kunderne, at de kan stole på kvaliteten, der leveres”, slutter Bill Torben Jensen.

Certificerede tyveri- og brandsikringsløsninger efter de nyeste EU standarderCertificerede tyveri- og brandsikringsløsninger efter de nyeste EU standarder

Hos Alux kan de altid garantere det bedste på markedet. Det sikrer de igennem kvalitetstests og certificeringer i alle dele af virksomheden, lige fra produktion til levering og montering. Deres certificeringer tilkendegiver en blåstempling og en forsikring om, at ved at vælge en af deres løsninger leves der op til forsikringsselskabernes og lovgivningens krav, samtidig med man får branchens absolut bedste service. Hele Alux’ organisation er ISO 9001:2015 certificeret. Deres brandprodukter er certificeret efter den nyeste EN standard EN16034:2014 og deres sikringsprodukter er certificeret efter EN1627-30, hvor Alux som de eneste i Danmark har certifikat på at kunne levere RC4-certificerede sikringsløsninger.

Alux leverer godkendte løsninger til stort set alle formål:

  • Fastgitre
  • Rullegitre
  • Rullejalousier
  • Brandgardiner
  • Brandjalousier

Certificerede produkter

Se en oversigt her

Nyhed: Fastgitter Safe 4000 type 100/50 testet og godkendt i EN1627-30 RC4

Gittertypen er et patenteret system og er det eneste fastgittersystem af denne type, som er testet og godkendt efter standarden EN1627-30. Fastgitteret er udført med dobbelt stål gitternet, yderligere forstærkede aluminiumssideskinner, samt ekstra kraftige låse i sideskinner. Gittermåtten er stadig aftagelig, så det er muligt at løfte gittermåtten af og pudse ruderne.

Læs mere om tyverisikring og mekanisk brandsikring her, tlf. 70 26 21 40.

Referenceprojekter fra Alux A/S

DTU -Life Science - E202-05

DTU -Life Science - E202-05

Nybygning | Lyngby-Taarbæk | 30-50Mio.Kr

Nybygning af universitet i Lyngby-Taarbæk på 3 etager . Selve byggeriet er på...

Skejby sygehus

Skejby sygehus

Tilbygning | Aarhus | 60,0 Mio.Kr.

Tilbygning af hospital i Aarhus på 2 etager hvor den ene etage er under jorde...

Kronen Butikscenter Vanløse

Kronen Butikscenter Vanløse

Tilbygning | København | 400 Mio.kr

Tilbygning af butikscenter i København på 2 etager hvoraf 2 etager er unden j...

Pakhuset Langelinie

Pakhuset Langelinie

Anlægsarbejde | København | 350 Mio.Kr

Anlægsarbejde af kontorbygning i København på 7 etager . Selve byggeriet er p...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår