Fugtskader forårsaget af MgO-plader

Annonce – Dato 21 sep 2017

Hjørring Rådhus renoveret med vindspærreplader fra fermacell

Fugtskader forårsaget af MgO-plader

Fugtskader forårsaget af MgO-plader

Hjørring Rådhus renoveret med vindspærreplader fra fermacell

Hjørring Rådhus blev hårdt ramt af fugtskader forårsaget af MgO-plader og er derfor netop blevet renoveret. Entreprenøren Færch & Co. var ikke i tvivl om, at de opfugtede vindspærreplader skulle udskiftes med fermacell Powerpanel H2O plader. ”Løsningen er både langtidsholdbar og effektiv at arbejde med på byggepladsen,” fortæller byggeleder Henning Olesen.

Et udbredt problem

I alt er der ifølge Byggeskadefonden opsat omkring 275.000 m² MgO-plader som vindspærreplader i almene renoveringer og nybyggerier siden 2010. På Hjørring Rådhus blev der opsat ca. 8000 m², og bygningen blev hårdt ramt af skader som følge af pladernes opfugtning. Derfor har rådhuset netop været igennem en omfattende renovering med bl.a. vindspærreudskiftning.

En ergonomisk og effektiv løsning

Her valgte underentreprenøren Færch & Co., der har afdelinger i både Aalborg og Aarhus, fra starten at arbejde med de alsidige fermacell Powerpanel H2O plader som ny vindspærreløsning.

Firmaet har derudover bl.a. benyttet fermacell AESTUVER brandbeskyttelsesplader til inddækning af stålsøjler og bjælker samt fermacell ACOUSTIC akustikplader til at skabe lydabsorberende overflader i bygningens nederste etager. Endelig er de indvendige vægge opbygget med fermacell Stålprofiler og fermacell Fibergips.

Byggeleder Henning Olesen fortæller: ”fermacell Powerpanel H2O er veldokumenteret langtidsholdbare i det nordiske klima, og de kan fx tåle at stå utildækkede i op til et halvt år på byggepladsen uden risiko for efterfølgende fugtproblemer. Men først og fremmest er pladerne ergonomiske og effektive at arbejde med. Det har gjort det lettere for os at komme i mål til aftalt tid og med den rette kvalitet.”

Sparer ressourcer og bidrager til arbejdsmiljøet

Pladerne er således leveret direkte på byggepladsen til Færch & Co.s håndværkere i formatet 12,5 x 900 x 1200 mm. Samtidig vejer hver plade blot omkring 14 kg, og det betyder, at pladerne nemt kan håndteres af en enkelt person uden behov for tilskæring. ”Det sparer ikke mindst værdifulde ressourcer og øger sikkerheden, når håndværkerne primært arbejder på stillads med relativt begrænset plads, sådan som vi har gjort på Hjørring Rådhus”, understreger Henning Olesen.

fermacell Powerpanel H20 som pudsbærende plader samt vådrumsplader

Udover anvendelsen som vindspærreplader egner fermacell Powerpanel H2O sig som pudsbærende plader på ventilerede facader samt vådrumsplader. Det skyldes, at de uorganiske, cementbaserede letbetonplader er fremstillet i sandwichstruktur med armering på begge sider under dæklagene i form af alkaliresistent glasfibervæv.

Se mere på www.fermacell.dk/rigtigvaeg, tlf. 39 69 89 07.

 

Referenceprojekter fra James Hardie Danmark

Ringgården afd. 1

Ringgården afd. 1

Indv.renovering | Aarhus | 225,0 Mio.Kr

Indv.renovering af boligblokke svarende til 6 bygninger i Aarhus med 142 lejl...

Scandic

Scandic

Tilbygning | Aarhus | 80-100 Mio.kr.

Tilbygning af hotel/motel i Aarhus med 226 lejligheder på 6 etager hvor den e...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Opførelse af Tietgenkollegiet

Opførelse af Tietgenkollegiet

Nybygning | København | 470,0 Mio.Kr.

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 5 bygninger i København med 400 l...