Fokus på bæredygtige byggematerialer

Annonce – Dato 26 nov 2019

Som noget helt unikt i branchen har Saint-Gobain Weber specialiseret sig i produktspecifikke EPD’er. Det vil sige, at man direkte fra virksomhedens hjemmeside gratis kan downloade et miljøregnskab på det enkelte produkt – i stedet for en gennemsnitsberegning på alle producentens produkter.

Fokus på baeredygtige byggematerialer

I EPD’en på for eksempel mørtel- eller klæbeprodukter fastlægger Weber, hvor meget energi og hvor mange ressourcer, der bliver brugt i løbet af hele livscyklussen. Inklusiv hvor meget vand, hvor meget energi, hvor mange og hvilke råstoffer, der bliver brugt – og genbrugt – til at producere det enkelte produkt.

Beregningerne relaterer oven i købet til specifikke Weber fabrikker, hvor produktet bliver produceret – modsat andre producenter, der fx vælger at lave en gennemsnitsberegning på tværs af fabrikker i flere forskellige lande. Det vil sige, at EPD’en for eksempelvis Weber FM5 Funktionsmørtel er beregnet på data fra den danske Weber fabrik i Karlstrup. Og for klæbeprodukter, som er produceret i Finland, er beregningerne baseret på den finske fabrik.

Byggebranchens stoerste udbud af EPD’er

Det koster selvfølgelig noget miljømæssigt at transportere produkterne til Danmark. Så for at give et mere retvisende billede af produktets miljøpåvirkning, så indeholder EPD’erne også tal for hvad sådan en tur fra Finland til Danmark koster. 

Som noget helt nyt har Weber også udarbejdet filer til arkitekter, entreprenører og andre, der bruger programmet LCAbyg til at beregning en bygnings miljøprofil og ressourceforbrug.

Kontakt Weber for mere information om LCAbyg-filer

I dag kan man finde 13 EPD’er på Webers hjemmeside, og flere er på vej

Referenceprojekter fra Saint-Gobain Weber

Plaza , Aalborg

Plaza , Aalborg

Nybygning | Aalborg | 120 Mio.Kr

Nybygning af kollegier/ungdomsboliger i Aalborg med 116 lejligheder på 10 eta...

Herning Sky

Herning Sky

Nybygning | Herning | 100 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i Herning med 72 lejligheder på 15 etager . Selve by...

Nationalmuseet

Nationalmuseet

Nybygning | København | 50 Mio.kr

Nybygning af museum i København på 2 etager hvoraf 2 etager er unden jorden ....

PLUS Bolig - Eternitgrunden Aarhus

PLUS Bolig - Eternitgrunden Aarhus

Nybygning | Aalborg | 80 Mio.kr

Nybygning af kollegier/ungdomsboliger i Aalborg med 104 lejligheder på 7 etag...