Ekstra bredt slibevenligt lamelgulv

Dato: 7 Feb 2020

Imponerende 150.000 kvadratmeter gulv, har BOEN indtil videre leveret til Grønttorvet i Valby. Med gulvets kvalitet, egenskaber og BOENS gode service var beslutningen om gulvleverandør enkel for Byggesagerne på Grønttorvet.

Der er stor byggeaktivitet på Grønttorvet i Valby, hvor flere og flere bygninger skyder op. Efter planen skal det imponerende byggeprojekt, indeholdende 2700 boliger, stå færdigt medio 2022. Til byggeriet har BOEN indtil videre leveret 150.000 kvadratmeter lamelgulv.

Ingcon, som bistår med projektering og byggestyrring, har blandt andet lagt vægt på BOENS kvalitet og kapacitet, da der skulle vælges gulvleverandør. Jacob Bidstrup projektleder hos Ingcon fortæller: ”Vi har før haft udfordringer med vores gulve, da vi brugte en anden leverandør, og vi besluttede derfor at gå et kvalitetsniveau op. Valget faldt på BOEN, fordi de er en stor spiller på markedet som kan håndtere den kapacitet, vi har brug for. Samtidig kommer BOENS produkter med en sådan kvalitet, at vi efter afsluttet projekt, ikke skal være betænkelige for utilfredshed over gulvene grundet den nu højere kvalitet. Derudover så har vi erfaring med BOEN fra tidligere projekter og vi oplever en leveringssikkerhed, når vi arbejder sammen med dem, og det er utrolig vigtigt, særligt på et så omfattende projekt som Grønttorvet. Står vi pludselig uden materiale, har det store konsekvenser”.

Billede:Dragør Luftfoto ApS.
Billede: Dragør Luftfoto ApS.

Lamelgulv med unikke egenskaber

Det storslåede projekt på Grønttorvet indeholder mange forskellige boligformer heriblandt andelsboliger, ejerboliger, almennyttige boliger, seniorboliger og ungdomsboliger. BOEN leverer lamelgulve til alle de nævnte boligtyper. Der blev brugt tre forskellige produkter: 3-stav eg Finale, eg Andante Castle Plank og Strongline, alle i farven enten matlak eller hvidmatlak. Strongline er et 21 millimeter produkt, der skiller sig ud med sit 5,5 millimeter tykke slidlag. Det betyder, at lamelgulvet kan slibes ligeså mange gange som et massivt 22 millimeter trægulv. Jørgen Jensen, Country Manager hos BOEN, oplever at denne egenskab sammen med prisen og de andre fordele, gør gulvet attraktivt sammenlignet med massive trægulve.

Jørgen Jensen fortæller: ”Den tørre luft om vinteren har indvirkning på massive trægulve, da gulvet trækker sig sammen og giver fuger mellem brædderne. Det oplever man ikke med BOENS lamelgulve, her bibeholder gulvet et mere ensartet udtryk året rundt, samtidig med at det har fordelen at kunne slibes flere gange”. Jacob Bidstrup supplerer: ”Kvalitetsmæssigt og prismæssigt kan BOEN gulve begå sig i alle de typer af boliger, som vi byggede. I en af ejendommene ønskede bygherrer et gulv der kan slibes flere gange, det var selvfølgelig en fordel for os, at vi ikke skulle finde en ny leverandør, da BOEN kunne levere et produkt der levede op til bygherres ønsker i den samme høje standard vi kender”.

”Den tørre luft om vinteren har indvirkning på massive trægulve

Langt og godt samarbejde

Hos BOEN er de klar over at høj kvalitet ikke kan stå alene - den gode service spiller en ligeså væsentlig rolle. Det opnår BOEN blandt andet med godt samarbejde. Under byggeprojektet på Grønttorvet har Davidsen Tømmerhandel leveret store dele af de brugte materialer til byggepladsen.

Det gode samarbejde genkender Jakob Krog, ejer af Krog og Bidstrup gulve. Han fortæller: ”Vores samarbejde med BOEN går 5 år tilbage. Siden jeg første gang stiftede bekendtskab med BOENS trægulve, har jeg udelukkende benyttet dem. Det er fordi det er en kvalitet, der er en liga for sig, og fordi deres clicksystem er gennemtestet og fungerer. Vi oplever ikke at man er uheldig med farveforskelle og risikerer at skulle sortere brædder fra, det er et godt gedigent gennemtestet produkt. Men det er også nødvendigt, især når vi bygger i den størrelsesorden som f.eks. Grønttorvet. Der er ikke tid til at modtage forkert gulv eller gulv med fejl. Det kræves at alt er strømlinet og fungerer hver gang, og det gør det med BOEN.”

store dele af de brugte materialer til byggepladsen

Bredden på 3-stav plankerne er unikke for markedet. Plankerne er 15% bredere end lignende produkter. Det har blandt andet betydning for montering og mængden af brædder: ”De smalleste planker, vi bruger fra BOEN, er på 20,9 cm, holdt op i mod lignede produkter, hvor plankerne oftest er 18 cm brede. Når vi lægger så meget gulv som vi gør, så har det en del at sige. I og med at man sparer mange rækker gulv, ikke bare pr. bolig, men også pr. opgang og byggefelt, så er det noget der kan mærkes i det lange løb på monteringen. Vi benytter os af deres 5G clicksystem, det gør installeringen meget nem og hurtig”, afslutter Jakob Krog.

Referenceprojekter fra BOEN Danmark

LIGHTHOUSE 2.0 - AARHUS HAVN

LIGHTHOUSE 2.0 - AARHUS HAVN

Nybygning | Aarhus | 1400 mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 3 bygninger i Aarhus med 395 lejlighede...

Grønttorvet

Grønttorvet

Nybygning | København | 315 mio.kr

Nybygning af logistik/distribution i København med 195 lejligheder på 7 etage...