Efterisolering og støjreduktion

Dato: 22 mar 2018

Demonstrationsprojekt opgraderer til nutidens behov

Efterisolering og støjreduktion

Efterisolering og støjreduktion med Sto facadesystem

Demonstrationsprojekt i Rødovre opgraderer til nutidens behov

Brunevang i Rødovre er et typisk eksempel på 1950’ernes boligbyggeri med 260 familielejligheder fordelt på 16 boligblokke, alle på 72 m², men siden opførelsen i 1954 har bebyggelsen fået en belastende nabo - Motorring 3. Efterhånden fremstod Brunevang også nedslidt og utidssvarende, og derfor blev bebyggelsen udpeget af Landsbyggefonden som et ud af 10 demonstrationsprojekter, der skulle justere 1950’er-byggerier til nutidens krav og behov – uden at miste værdien af det oprindelige byggeri.

110 nye boliger

Med Mangor & Nagel og Holmsgaard som rådgivere har Postfunktionærernes Andelsboligselskab (PAB) derfor gennemført en omfattende renovering. Projektet blev afsluttet i efteråret 2017, og har sørget for en markant sænkning af støjen fra motorvejen samt et kraftigt løft af boligkvaliteten i hele bebyggelsen. Blandt andet er der bygget 110 nye boliger ved siden af og ovenpå de eksisterende. Boligtyperne spænder nu fra 50 til 125 m² for at lægge an til en mere varieret beboersammensætning med plads til både ældre, børnefamilier og singler.

Gammelt og nyt forenes

De 110 nye boliger er placeret i henholdsvis to og tre nye etager ovenpå de eksisterende blokke samt i nybygninger, der sammenkæder det eksisterende byggeri i en 250 meter lang ’boligslange’.  Bebyggelsen er således udvidet i højden fra to etager til fire og fem etager.

Støjreduktion har øget livskvaliteten 

Boligerne ud til Motorring 3 har fået kraftigt støjdæmpende vinduer, såkaldte russervinduer, hvor beboerne kan lufte ud, uden at støjen kommer ind, altanerne er lukkede og facaden er isoleret med 200-250 mm mineraluld, hvilket samlet har nedbragt støjen til under grænseværdien for vejstøj på 58 dB.

Forbedret indeklima

Ved at efterisolere med StoTherm Mineral systemet, er indeklimaet forbedret væsentligt på flere parameter.  Risikoen for mug og skimmelsvamp forsvinder, da facaderne holdes tørre og boligerne bliver sundere og varmere at opholde sig i. Et godt og sundt indeklima, uden fugtproblemer, er en vigtig faktor i kampen for at mindske risikoen for allergi, astma og andre lungesygedomme 

Facadeisolering med Lotus-Effect

Isoleringen er udført med StoTherm Mineral systemet, afsluttet med hvid StoLotusan puds 1,5 med Lotus-Efffect, hvilket vil sige at vedhæftningen af smudspartikler er kraftigt reduceret. Snavset løber væk med regnen. Firmaet Teichert A/S har været entreprenør på den smukke, stilrene facade.

Yderligere information:
www.sto.com og www.stodanmark.dk,  tlf. 70 27 01 43.

Referenceprojekter fra Sto Danmark A/S

Bynkevej

Bynkevej

Indv.renovering | Aalborg | 8,0 Mio.Kr

Indv.renovering af boligblokke i Aalborg med 9 lejligheder på 3 etager . Selv...

Campus Aalborg

Campus Aalborg

Nybygning | Aalborg | 450,0 Mio.Kr

Nybygning af universitet i Aalborg . Selve byggeriet er påbegyndt oktober 201...

Uddannelsescampus - Sosu Aalborg

Uddannelsescampus - Sosu Aalborg

Nybygning | Aalborg | 250,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisningsfaciliteter i Aalborg på 5 etager . Selve byggeriet...

Børnehuset ved Glyptoteket

Børnehuset ved Glyptoteket

Nybygning | København | 15,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København på 2 etager . Selve byggeriet er...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår