DET NATURLIGE VALG AF ISOLERING TIL GRØNTTORVET I VALBY

Annonce – Dato 6 Dec 2019

Høj isoleringsværdi samt et godt og langt samarbejde gjorde beslutningen nem, da der skulle vælges isoleringsleverandør til de slanke konstruktioner, der bygges på Grønttorvet i Valby.

Siden 1958 har det gamle engros-Grønttorv i Valby været handelssted for frugt-, grønt- og blomsterhandlere. Nu omdannes området til en ny, spirende og moderne bydel. Den grønne bydel består af 2.300 nye boliger med grønne oaser, hvor fællesskab og et livligt nærmiljø er i centrum. Det imponerende projekt består af lejligheder, rækkehuse, daginstitution og en stor park, og det forventes at stå færdigt i 2022.

Siden 1958 har det gamle engros-Grøntorv i ValbyHøj isoleringsværdi samt et godt og langt samarbejde

Fælles for bygningerne i projektet Grønttorv Valby er valget af isolering. Til de slanke konstruktioner benyttes Kingspans Kooltherm K108 Hulmursisolering. Jørgen Bidstrup fra Ingcon fortæller: ”Kingspan har en bedre isoleringsværdi, det betyder at vi får en tyndere ydermur og en bedre isolering. De tynde vægge kommer modtageren til gode, da de i sidste ende får flere kvadratmeter”. Jørgen Bidstrup fortsætter: ”Det er en fordel at vi selv kan sætte isoleringen op, så kan vi gøre det i god tid og er ikke afhængig af en murer. Vi kan arbejde indefra uanset om det er frost eller ej og det er noget billigere at opvarme i byggeperioden end ellers”.

Valget af Kooltherm K108 Hulmursisolering faldt naturligt, faktisk går samarbejdet med Kingspan tilbage til 2014 og det ser ikke ud til at stoppe: ”Vi bruger Kingspan på alle vores projekter og det har vi gjort i ca. 5 år. Produktets egenskaber er selvfølgelig altafgørende for os, men et godt samarbejde mellem os og leverandør er vigtigt. Og det har vi med Kingspan, vi har løbende dialog og Kingspan sikrer sig, at vi undervejs ikke løber tør for isolering” afslutter Jørgen Bidstrup.

Frigørelse af uudnyttede kvadratmeter

Med Kingspan isolering, både når det gælder nybyggeri og ved renovering, får man mulighed for at udnytte flere kvadratmeter. Den centrale forskel mellem højeffektiv og traditionel isolering er tykkelsen. Det højt ydende isoleringsmateriale medfører, at der kan bygges de slankeste konstruktioner med ned til halvdelen af isoleringstykkelsen sammenlignet med traditionel isolering. Den slanke konstruktion resulterer i et langt bedre naturligt lysindfald, fordi væggene bliver tyndere, og gør dermed vinduesfalsene slankere – helt op til 60 % mere dagslys slipper ind i rummet.

Kingspan er ikke blot leverandør af hulmursisolering

At bygge slankere konstruktioner med Kingspan isolering kan være til stor gavn, når ekstra plads har betydning. Nogle yderligere kvadratmeter eller højere til loftet kan skabe betydelig merværdi, både ved nybyggeri og renovering. Scott McMonagle, Country Manager for Kingspan Insulation Danmark forklarer: ”I Danmark bemærker vi, at man godt kan være lidt konservativ i valg af isolering, og have en tendens til at vælge det man plejer. Med de fordele Kooltherm har, vil vi gerne rykke lidt ved holdningen om at vælge det man plejer ”. Hos Kingspan ser de dog en fremgang og byggeriet er bestemt ved at få øjnene op for de muligheder Kingspan tilbyder, Scott McMonagle fortsætter: ”Vi oplever at flere og flere ser fordelen med Kingspans Kooltherm, der med den høje isoleringsværdi muliggør at bygge tynde konstruktioner og opnå den bedst mulige udnyttelse af boligkvadratmeterne. Det kommer ikke kun slutbrugeren til gode, totaløkonomisk er det også en gevinst for bygherre”.

Holdning og handling til og for miljøet

Kingspan er ikke blot leverandør af hulmursisolering, her forstår man omkostningerne ved klimaforandringerne og det essentielle i at handle på det.

Kingspan udbyder et spektrum af optimale isoleringsprodukter med miljøcertificeringer til byggeri, hvor man ønsker at anvende bæredygtige materialer og opnå en effektiv og pladsbesparende varmeisolering. Med Kingspans isoleringsmateriale Kooltherm fås der en optimal energieffektivitet i bygninger og udledningen af drivhusgasser minimeres. Kingspan Kooltherm er en af de mest miljøvenlige og stive isoleringsplader på markedet. Alle Kooltherm isoleringsprodukter har BREAAM A+ certifikat og EPD certifikation. I samme tråd satser Kingspan Insulation på det nordiske marked og har investeret i en ny og imponerende Kooltherm isoleringsfabrik. Fabrikken er blevet bygget med ambitionen om at opfylde Kingspans globale mål om fossilfri produktion i 2020.

Den nye fabrik er bygget på en 70.000 kvadratmeter grund i Jönköping

Det er målsætningen at alle Kingspans faciliteter fra 2020 udelukkende skal drives af vedvarende energi. Den nye fabrik er bygget på en 70.000 kvadratmeter grund i Jönköping, Sverige. Fabrikken imødekommer den store efterspørgsel på Kooltherm produkter i det nordiske og baltiske marked. Efterspørgslen er vokset kraftigt de seneste år, især i Danmark og Sverige. Væksten forventes fortsat at stige kraftigt i alle nordiske og baltiske lande.

Referenceprojekter fra Kingspan Insulation ApS

Grønttorvet

Grønttorvet

Nybygning | København | 315 mio.kr

Nybygning af logistik/distribution i København med 193 lejligheder på 7 etage...

Lavetten, Ørestad

Lavetten, Ørestad

Nybygning | København | 310 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 4 bygninger i København med 232 l...

Teglværkshus Teglholmen

Teglværkshus Teglholmen

Nybygning | København | 205 Mio.kr

Nybygning af boligblokke i København med 127 lejligheder på 5 etager . Selve ...

Blox

Blox

Nybygning | København | 350 Mio.Kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København med 25 lejligheder på 8 etager...