Det berøringsfri armatur bliver endnu enklere

Annonce – Dato 20 Dec 2016

Oras Armatur har udviklet et nyt berøringsfrit armatur velegnet til plejesektoren

Det berøringsfri armatur bliver endnu enklere

Det berøringsfri armatur bliver endnu enklere

Oras Armatur har udviklet et nyt berøringsfrit armatur velegnet til plejesektoren

En ny generation af berøringsfri armaturer er netop kommet på det danske marked i et smukt og enkelt design, som gør armaturerne meget rengøringsvenlige og velegnede til at leve op til de særlige krav til hygiejne i blandt andet plejesektoren.

Oras Electra serien

Det nye armatur i serien Oras Electra er en videreudvikling af tidligere serier af berøringsfri armaturer.

Armaturet har al elektronikken indbygget i selve udløbs-tuden. Til forskel fra andre modeller, hvor det er nødvendigt at bygge en elektronikdåse ind i væggen, så skal denne model kun have en dåse i væggen til vandforsyningen. Service er samtidig blevet nemmere, da serviceteknikeren i forbindelse med for eksempel batteriskift kan lukke for vandet på selve udløbs-tuden.

Funktion

Både medarbejdere og brugere på offentlige og private institutioner kan have glæde af et berøringsfrit armatur, der på institutioner typisk vil være fast indstillet til enten koldt vand til aftapning af drikkevand eller varmere vand til håndvask. Armaturet bliver ikke en smittevej, da hænderne ikke behøver at berøre det.

Vandet begynder at løbe, når strålerne fra den indbyggede sensor bliver afbrudt – for eksempel når hænder eller et glas eller en vandkande holdes ind under tuden. Det berøringsfri armatur har potentiale for vandbesparelse, og bedre håndhygiejne kan medføre færre sygedage særligt under influenza epidemier.

Billigere i drift

Priserne for et armatur i serien Oras Electra begynder ved 3440,- kr. eks. moms og installation. De berøringsfri armaturer koster mere end de manuelle armaturer i anskaffelse og opsætning, men de vil til gengæld ofte give besparelser i driften, fordi vandspild minimeres.

De nye berøringsfri armaturer bliver opsat i forbindelse med nybyggeri, større renoveringer af institutioner eller ved almindelige udskiftninger, hvor institutionens ledelser ser fordele ved den bedre håndhygiejne.

Også private hjem

Oras Electra er en serie med mere end 25 forskellige berøringsfri armaturer til håndvask, urinal, bruserpaneler samt til indbygning i væggen. Nogle er beregnet til, at temperaturen kun kan indstilles af en servicetekniker, men der kan også være en udvendig betjeningsknap, så den almindelige bruger selv umiddelbart kan indstille til højere eller lavere temperatur.

Oras Armatur er markedsledende med berøringsfri løsninger i Norden. Det berøringsfri armatur begyndte i løbet af 1990-erne at vinde indpas først på sygehuse og i den offentlige sektor, og siden har mange danskere også i deres private hjem fået opsat berøringsfrit armatur.

Nærmere oplysninger: www.oras.com