Den Gule Kile fylder 50 år

Dato: 31 mar 2020

Næste generation af Gul Kile – fra dørstopper til lyddæmper

Den Gule Kile har igennem 50 år nu holdt døren for folk, men dens egentlige funktion er en helt anden.

”Det har altid været en stående joke i firmaet, at vi er mest kendt for at producere dørstoppere. For bliver kilen brugt til sit rigtige formål, skal man jo helst ikke bemærke, at den er der, forklarer salgschef for Knudsen Kilen, Henrik Lund”.
Læs hele artiklen her

Næste generation af Gul Kile – fra dørstopper til lyddæmper

Mens den Gule Kile ofte ses i klemme under en dør eller anbragt under et vippende bord, så blev den for 50 år siden oprindeligt designet til at nivellere gulve – et noget lettere alternativ til datidens øvrige løsninger såsom mursten og trækiler.

Den gule plastkile blev hurtigt populær, og bliver i dag anvendt både i opklodsning af strøgulve og træterrasser. Den Gule Kiles funktion udvikler sig fortsat, og den fås nu også i en trinlydsdæmpende version, som især er ideel ved renovering af ældre ejendomme. Den lyddæmpende sål kan halvere trinlyden i etageejendomme og derved forbedre lydisoleringen væsentligt - for eksempel fra lydklasse D til C som i dag svarer til lovkravet.

Knudsen Kilen - gul kile

Mere info

Læs mere om Gul Kile samt vores andre kiler her.

Knudsen Kilen er altid behjælpelig i forbindelse med projektering af nybyggeri og renoveringsopgaver.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår