Den grønne skole vinder mere end opmærksomhed

Dato: 10 Apr 2018

Pudsede Sto facadesystemer fås i over 300 farver

Den grønne skole vinder mere end opmærksomhed

Den grønne tilbygning til Randers Lille Skole har i den grad skabt debat, siden den blev opført. Bygningen er i dag et markant indslag i gaden, men underordner sig alligevel den eksisterende struktur – bl.a. ved at have næsten samme dimensioner som nabobygningen.

Bygningen, der er blevet præmieret med Arkitekturprisen 2017 uddelt af Randers Kommune, er tegnet af Caspersen og Krogh Arkitekter. Inspirationen til den grønne farve, der står i skarp kontrast til omgivelserne, stammer fra et renæssancekapel, arkitekten Peter Krogh har set i Bruxelles:

Bygningen bad om det

- Det var ikke et bevidst valg. Det var som om, at bygningen bad om at blive grøn, for egentlig bryder jeg mig ikke om grøn, men farven kunne noget i denne sammenhæng. Da skolen blev præsenteret for oplægget med den grønne farve, kunne de selv se noget symbolværdi, som var fint i tråd med deres logo og værdier – og sagde ja lige på stedet.

- Vi gav bygningen et ordentlig hug på u-værdierne. For eksempel er der 300 og 350 mm mineralulds lameller på facaden, og alt er enormt gennemført. Det gælder også brugen af den samme grønne farve på alt fra facade til vinduer, døre, inddækninger, tagrender og nedløbsrør.

Puds behøver ikke at være hvidt

En vigtig basis for den grønne skoles markante udseende var materialevalget. StoTherm Mineral er en mineralsk facadeisolering med stenuld, som er den idéelle løsning til både renovering og energioptimering af eksisterende bygninger og nybyggeri i ubegrænset bygningshøjde.

Systemet er velegnet til næsten alle underlag og er brandsikkert – klasse A2-s1,d0 – diffusionsåbent og modstandsdygtigt overfor mekanisk belastning.

Facaden kan afsluttes med valgfri beklædning, f.eks. puds, natursten eller facadetegl. Sto bistår gerne med idéer til design af facaden, herunder valg af farve, hvor dertil pudsede facader er over 300 muligheder.

Mød Sto Danmark på Building Green Aarhus, stand nr. 19

Se mere på www.sto.dk

FAKTA

Færdiggjort: 2017.
Arkitekt: Caspersen og Krogh Arkitekter
StoMester: Jan Tryk Facadepuds
Bygningsejer: Randers Lille Skole
Produkter: StoTherm Mineral

Referenceprojekter fra Sto Danmark A/S

Bynkevej

Bynkevej

Indv.renovering | Aalborg | 8,0 Mio.Kr

Indv.renovering af boligblokke i Aalborg med 9 lejligheder på 3 etager . Selv...

Campus Aalborg

Campus Aalborg

Nybygning | Aalborg | 450,0 Mio.Kr

Nybygning af universitet i Aalborg . Selve byggeriet er påbegyndt oktober 201...

Uddannelsescampus - Sosu Aalborg

Uddannelsescampus - Sosu Aalborg

Nybygning | Aalborg | 250,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisningsfaciliteter i Aalborg på 5 etager . Selve byggeriet...

Børnehuset ved Glyptoteket

Børnehuset ved Glyptoteket

Nybygning | København | 15,0 Mio.Kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i København på 2 etager . Selve byggeriet er...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår