Danske armaturer vinder designpris 2017

Dato: 18 Apr 2017

Danske Damixa har netop modtaget to internationale red dot designpriser

Danske armaturer vinder designpris 2017

Dansk vandhane og bruser vinder prestigefyldt designpris 2017

Danske Damixa har netop modtaget to af de prestigefyldte, internationale designpriser, Red Dot Awards for bedste produktdesign 2017. Begge produkter – et brusesystem og en køkkenvandhane – belønnes for ”High Design Quality”. Begge udmærker sig ved at lade hverdagspraksis og smukt design forenes i samme produkt.

International anerkendelse af højeste kaliber – det bliver ikke større, når selve Red Dot dommerpanelet beslutter at udmærke to spritnye danske designs med priser for bedste produktdesign 2017. Over 5.500 produkter fra hele verden var indstillet i de 47 kategorier, så der har været kamp om priserne.

De to Damixa-designs, der har vundet det 40 mand store dommerpanels anerkendelse, er det nye køkkenvandhane Bell og det energirigtige Pine-brusesystem.

Bell-serien er meget karakteristisk i sit design – den klare designvision var at gøre det kolde krom varmt og indbydende, hvilket designeren Jakob Jensen har opnået med den buttede, runde form, som får vandhanen til at syne dekorativt designelement. Pine-brusesystemet kendetegnes ved et kvadratisk design med rundede hjørner kombineret med miljøvenlige features og nye funktionaliteter.

- Red dot er en af de mest prestigefyldte, internationale designpriser, så det betyder rigtig meget for os som dansk designvirksomhed, at vi igen i år bliver anerkendt med hele to priser. Det er Damixas strategi at bringe nye innovative produkter på markedet hvert år, så det er en vigtig milepæl for os, siger Ole Sander, der er administrerende direktør i FM Mattsson Mora Group Danmark, der er firmaet bag Damixa.

Det er den 12. og 13. Red Dot award, det dansk producerede designerbrand Damixa modtager for sine innovative produkter, og beviser, at dansk design fortsat står stærkt i den internationale verden. Udvælgelsen betyder at Bell og Pine bliver en del af ”red dot 2017 Winners Book” og bliver udstillet på Red Dot-museet i Essen i Tyskland samt online på www.red-dot.de.

De prisbelønnede designs:

  • Bell køkkenvandhane – 1 greb:
    ”Hyggeligt krom” var arbejdstitlen på den nye designer-vandhane. Bell er med sine bløde former skabt til at falde ind i den naturlige, hyggelige indretningstrend. Desuden er den energirigtig.
  • Pine brusesystem:
    Damixas nyeste brusesystem Pine udmærker sig ved sit firkantede design med rundede hjørner. Både hovedbruser og håndbruser har rub clean for nem rengøring og håndbruseren tre integrerede funktioner, som aktiveres med et klik på selve bruseren.

Om FM Mattsson Mora Group Danmark og Damixa

FM Mattsson Mora Group, der er Nordens førende producent af armaturer, sælger, fremstiller og produktudvikler vandhaner og termostater under de stærke og veletablerede varemærker FM Mattsson, Mora Armatur og Damixa. Koncernen købte i 2014 danske Damixa. Damixa blev grundlagt i 1932 og producerer fortsat danskdesignede vandhaner på fabrikken i Odense. Virksomheden er en førende leverandør på det danske marked for armaturer og bruseløsninger og dækker de fleste behov til private og offentlige bygninger. I 2015 omsatte FM Mattsson Mora Group for over 1,1 mia. SEK og havde ca. 550 ansatte.

 
 

Referenceprojekter fra FM Mattsson Mora Group Danmark

Odense Kommune, Skattehuset

Odense Kommune, Skattehuset

Indv.renovering | Odense Kommune | 6,0 Mio.Kr

Indv.renovering af kontorbygning svarende til 1 bygninger i Odense Kommune på...

Glostrup Boligselskab

Glostrup Boligselskab

Udv.renovering | Glostrup | 110 Mio.kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 2 bygninger i Glostrup med 162 lej...

Politiskolen Afd. F

Politiskolen Afd. F

Tilbygning | Brøndby | 40,0 Mio.Kr

Tilbygning af specialskole i Brøndby på 2 etager hvor den ene etage er under ...

Valby Skole

Valby Skole

Udv.renovering | København | 10 Mio.Kr

Udv.renovering af skole 0-10, klasse i København på 4 etager . Selve byggerie...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår