Danmarks største plantevæg får Amager Centret til at blomstre

Dato: 4 maj 2021

En 350 m² stor plantevæg pryder gårdhaven i Amager Centret. Det er sket i forbindelse med en totalrenovering, som tog udgangspunkt i bygningens oprindelige udtryk for at genskabe det industrielle look. Derfor er plantevæggen skabt i et rebmotiv, der refererer til bygningens tidligere funktion som rebslageri.

Danmarks største plantevæg får Amager Centret til at blomstre

En unik plantevæg på 350 m²

Kan du forestille dig en rendyrket plantevæg på 350 m² svarende til omtrent 2-3 gennemsnitlige parcelhuse fordelt ud over én og samme overflade? Formentlig ikke, for det er aldrig før set på dansk jord. Eller væg, for at være mere specifik. Men nu har besøgende i Amager Centret fornøjelsen af netop dette syn. ”Vores ønske har været at føre arkitekturen tilbage til det oprindelige, industrielle udtryk, fra dengang bygningerne var fabriksbygninger. Vi synes nemlig, der ligger en stor kvalitet i at bevare og modernisere frem for at bygge nyt. Derudover har vi søgt at åbne facaderne op, så de gamle industribygninger giver liv tilbage til byen, og der passer den grønne væg perfekt ind”, fortæller Jesper F. Spager, arkitekt MAA hos PLH Arkitekter.

Rebslageri genopstår i grønt flet

For at få den rette forståelse for bygningens historie, har PLH Arkitekter kigget på gamle fotos og tegninger for at se, hvordan facaderne oprindeligt så ud, og hvad bygningen engang blev brugt til. Og netop dét har skabt grobund for den grønne væg, som pryder gårdrummet. ”Vi ønskede fra begyndelsen at skabe en kæmpe plantevæg, der kunne give gårdhaven et intimt udtryk og skabe en grøn oase midt i det travle bycenter. Bygningerne var tidligere et rebslageri til produktion af tovværk, og det ville vi gerne genskabe i den grønne væg. Vi havde en vision om at bruge planter i forskellige farver for at imitere et rebmotiv, som ville være med til at fortælle bygningens historie”, fortæller Jesper F. Spager og fortsætter: ”Derfor gik vi i dialog med Nature Impact for at høre om mulighederne. Rent visuelt havde vi et bestemt ønske, men det skulle også kunne lade sig gøre i praksis med de rette planter. Og så var størrelsesforholdet naturligvis også en vigtig faktor, og her kunne Nature Impact vise et lignende eksempel fra Frankrig, som gjorde udslaget for os.”

PLH Arkitekter og Nature Impact har i fællesskab skabt en grøn oaseEn unik plantevæg på 350 m²

Frodig plantevæg fra dag ét

Når man skal have en plantevæg, der skal stå flot året rundt, er det vigtigt at vælge de rigtige planter til det danske klima – og ikke mindst til planternes placering. ”For at skabe plantevæggen har vi kombineret arkitektens og bygherrens vision med det, der var muligt i virkeligheden, og i samarbejde er vi kommet frem til en rigtig god løsning, der tilgodeser visuelt udtryk og funktion. Den grønne væg er lavet med 15 forskellige planter tilpasset de forskellige verdenshjørner, så de kan overleve alt efter, om placeringen er syd- eller nordvendt”, fortæller Carl Johan, CEO hos Nature Impact. Han afslutter: ”Derudover var det af høj prioritet, at vi kunne levere en væg, der var flot fra dag ét, og det må man sige, at den er. Planterne skal ikke først gro, når væggen er sat op, men er allerede i fuldt flor. Det sikrer den helt rette ’wauw-effekt’, når gårdhaven åbner for offentligheden.”

Projektet har kunnet opleves fra d. 21. april 2021, hvor Amager Centret igen åbnede for offentligheden. Udover PLH Arkitekter og Nature Impact har Danske Shoppingcentre, der er bygherre, benyttet sig af totalentreprenør Hoffmann A/S og Cowi A/S, der ligesom DEAS har været en omfattende del af projektet.

Yderligere information: www.natureimpact.com, tlf. 65 98 22 23.

Mere om produktet Plantevægge

Plantevægge

Læs om vores grønne vægge

Plantevægge -Inde
Plantevægge -Ude

Plantevægge -Ude

En del af en grøn bevægelse

Læs mere

Plantevægge Brochure

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår