Dæmpning af lyd, brand og statik i én løsning

Annonce – Dato 25 Feb 2020

Babygråd, højlydt tale eller energiske fodtrin. Alle, der har boet i et etagebyggeri ved, at det kan være en udfordring at bo tæt på andre mennesker, da lydene fra deres liv kan forplante sig gennem etagerne. Én ting er generende lyde, en anden er brand, for ild kan hurtigt sprede sig fra én etage til en anden, hvis uheldet er ude.

”Etageadskillelse handler både om sikkerhed og livskvalitet. Lydene fra naboerne skal dæmpes, samtidig med, at komforten skal være i top, så glassene i vitrineskabet ikke klirrer, når man går på gulvet,” siger Flemming Andersen, direktør i Eftex ApS.

Etageadskillelse handler både om sikkerhed og livskvalitetat komforten skal være i top

Unik løsning

Eftex ApS fra Herning har specialiseret sig i at lave løsninger til etageadskillelse i beboelsesejendomme, private huse og erhvervsbygninger. Som en af de eneste leverandører på det danske marked tilbyder virksomheden en løsning, der både tager højde for lyd, brand og statik. Det er Eftex ApS’ Lewis Svalehaleplader i stål, der i kombination med beton og lyd- og/eller branddæmpende Lewis Trinlydsdæmpende Materiale giver den unikke løsning. ”Normalt skal entreprenøren eller bygherren selv udtænke en løsning, der tilgodeser alle behov, men vi har samlet alle tre behov i én anerkendt løsning,” siger Flemming Andersen.

Alle byggeregler overholdt

Eftex ApS’ løsning har netop opnået den særlige Tekniske Godkendelse til Anvendelse (TGA). TGA-godkendelsen kombinerer materialer og anvendelse og er garanti for, at kombinationen er i overensstemmelse med den danske byggelovgivning. ”Ved at vælge en løsning, der har en TGA-godkendelse, er bygherren sikker på, at alle byggeregler er godkendt. Det er en nem genvej til den optimale løsning,” understreger Flemming Andersen.

Løsningen kan anvendes i alle rum

Eftex ApS har i mange år haft Materiale og Konstruktionsgodkendelse (MK-Godkendelse). ”Godkendelserne er rettet mod badeværelse, som er det mest kritiske rum, når vi taler vandtæthed, lyd, brand og komfort, men løsningen kan anvendes i alle rum, hvor man ønsker sikring mod brand og lyd, og desuden får man en god komfort ved gang på gulvet,” siger Flemming Andersen.

Læs mere om Lewis Svalehaleplader.

Læs merte om Lewis Trinlydsdæmpende Materiale.

Læs mere om TGA-godkendelse.

Læs mere om MK-godkendelse.

Yderligere information: www.eftex.dk, tlf. 86 66 20 00.