Byg billigere uden dampspærre

Annonce – Dato 4 jun 2020

Hvad enten man er i gang med et nybyggeri eller en energirenovering af en ældre ejendom, er etablering af ny dampspærre eller reparation af en gammel en fordyrende proces. Hvis man kan undvære dampspærre vil byggeriet blive billigere, kunne lukkes hurtigere og ved 1 års eftersynet kan man minimere problemer med råd og skimmel som følge af de fugttransporterende egenskaber i cellulosefibrene.

fugttransporterende egenskaber i cellulosefibren

Et fugttransporterende materiale

Står man overfor en energirenovering af en ejendom, og skal lægge ekstra isolering på loftet eller i tagkonstruktionen, er det vigtigt at sikre, at den eksisterende dampspærre er tæt, hvis man vælger konventionelle isoleringsmaterialer. Og hvis den ikke er det, skal den enten skiftes eller repareres. Det er et fordyrende led i byggeprocessen. Men fordi Papiruld er et fugttransporterende materiale, som kan optage og afgive fugt uden at det går ud over isoleringsevnen, kan dampspærre undværes. Papiruld transporterer fugten videre fra indeklimaet og ud, hvor det fordamper eller ventileres bort og minimerer fugtudfordringer ved en utæt dampspærre.

Dampspærre i nybyggeri kan undværes

Mange husbyggere oplever, at der i byggefasen er risiko for kondensfugt i tagkonstruktionen. Dette på trods af, at man har gjort sig umage med at montere dampspærre. Men i et nybygget hus på et par 100 m² er der også op imod 200 meter fuger, hvor loft møder væg. Og selv små brist i tætninger af fuger kan give store kondensproblemer i tagkonstruktionen.

Flere husbyggere har nu fundet ud af, at dette problem kan undgås, når der indblæses Papiruld i tagkonstruktionen, fordi Papiruld er et fint granulat, som både tætner konstruktionen og samtidigt håndterer store fugtmængder uden at der opstår skadelig kondens. Det betyder bl.a. at tagkonstruktionen kan lukkes langt hurtigere end tidligere og gør byggeriet billigere.

Mange husbyggere oplever, at der i byggefasenSiden 2009 har man ellers i Statens Byggeforskningsinstituts

Nye toner fra SBi

Siden 2009 har man ellers i Statens Byggeforskningsinstituts anvisninger kunnet læse, at man anbefalede at bruge dampspærre, hvis man lagde mere end 150 mm isolering på et vandret og lufttæt loft. Nye undersøgelser har imidlertid vist, at det ikke er nødvendigt i alle tilfælde. Det er selvfølgelig væsentligt, loftet er lufttæt og der er ordentlig ventilation. Så opstår der ingen problemer, uanset isoleringstypen og -tykkelsen, som det fremgår af den nye SBi-anvisning : SBI-anvisning 273: ”Tage”. Hvilket svarer til, hvad Papiruld Danmark har sagt i alle årene.

Læs mere om isolering uden dampspærre her:

Munksøgård – Fugtmålinger i tag og vægge i bebyggelse med 100 boliger

Træfacader kan isoleres bedre, uden risiko for fugtproblemer

Sammendrag af rapport om efterisolering med Papiruld i bygninger

Yderligere information:

www.papiruld.dk, tlf. 48 14 11 88.

Referenceprojekter fra Nviro

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Skanlux bygger hvert år ca. 25 helårsboliger på mellem 180-200 m2. Al...

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Indv.renovering | Roskilde | 20 mio.kr

Indv.renovering af skole 0-10, klasse i Roskilde . Selve byggeriet er påbegyn...

Nybyggeri - Skelbæklund

Nybyggeri - Skelbæklund

Dianalund

Skelbæklund er et mix af ejerboliger, rækkehuse til leje og et seniorbofæll...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår