Brugen af K-Mur når nye højder

Annonce – Dato 1 jun 2017

Monteringsbeslag i ABS-plast forhindrer kuldebroer

Brugen af K-Mur når nye højder

Brugen af K-Mur når nye højder

Monteringsbeslag i ABS-plast forhindrer kuldebroer

Vinduer og døre er gennem tiden blevet monteret på utallige måder – og bliver det stadig. Med stigende krav til mængden af isolering i murværk består muren pludselig af isoleringsmateriale i stedet for sten eller beton, der hvor vinduer og døre skal befæstes. Derfor er det ofte nødvendigt at bruge bøjler eller beslag for at nå et solidt underlag, der er i stand til at holde til de belastninger, vinduer og døre udsættes for. Særligt når der bygges i højden og vindens tryk og sug bliver en betydende faktor, er der grund til at se sig grundigt for.

K-Mur serien af monteringsbeslag vinder frem

De skærpede krav (BR15), der trådte i kraft 1. januar 2016 har gjort, at en række traditionelle løsninger ikke længere er gangbare, fordi de er lavet af metal og derfor danner kuldebroer. Dette betyder, at K-Mur serien – der er lavet af ABS og derfor ikke leder kulde/varme – i højere grad finder vej ind i projekteringsfasen og nu i stadigt voksende omfang skrives ind som den løsning, der skal anvendes ved montering af vinduer og døre.

Forøget interesse fra arkitekter og ingeniører

”Vi leverer K-Mur (efter)montering til mange bygge- og renovationsprojekter, hvor det typisk er entreprenøren, der står for beslutningen om at anvende K-Mur. Nu oplever vi en markant stigning i henvendelser fra arkitekter og ingeniører, der planlægger byggeprojekter med K-Mur som monteringsbeslag for at være sikre på, at alle kravene mødes på en sikker og økonomisk måde. På den baggrund oplever vi en stigning i brugen af K-Mur(i)ndmuring både på byggepladserne og på betonstøberierne”, fortæller Henrik Lund, Salgschef hos Knudsen Kilen.

Ideelle til udvendig efterisolering

Også i forbindelse med udvendig efterisolering er K-Mur beslagene ideelle. Her kommer vinduer og døre ofte til at ”svæve” ude i isoleringen uden mulighed for at blive monteret i murværket, når de skal rykkes frem i de isolerede facader.

Program

K-Mur serien består dels af K-Mur 28i og 50i til indmuring (i), dels af K-Mur 28e og 50e til eftermontering (e) (tallene 28 og 50 indikerer bredden af monteringsflangen; den del karmskruen monteres i).

Fordele

  • Hurtig og let håndtering
  • Bæreevne 120 kg pr. beslag
  • Økonomisk og tidsbesparende i brug
  • Ingen kuldebro/ingen linjetab
  • Valgfri placering i for- eller bagmur

Reference

Et af de større projekter, der anvender K-Mur, er Ved Stigbordene i København. Her er Danica Ejendomsselskab ApS bygherre på et nybyggeri af bl.a. 181 lejligheder.

Læs mere om Knudsen K-Mur her.