BOEN trægulve med kvalitet og respekt for naturen

Annonce – Dato 7 maj 2021

BOEN Parket er trægulve baseret på innovation og respekt for naturen. Alt det bedste af træet bliver brugt: I stedet for massive gulve, hvor alt er eg eller bøg, laver virksomheden lamelparket. Hvor bund- og mellemlag er af hurtigt voksende træ som gran og fyr, mens toplaget er af langsomt voksende træsorter som f.eks. eg.

”På den måde udnytter vi træet helt og bruger ressourcerne bedre, fortæller country manager Jørgen Jensen fra BOEN. ”Vi ejer 3 savværker og udnytter hele træstokken selv. Derfor kan vi få 4 gange så mange kvadratmeter gulv af det samme træ. Et ansvarligt valg i forhold til miljø og bæredygtigt skovbrug”.

Respekt for naturen: Flere træer plantes for hvert fældet

BOEN er oprindelig et norsk savværk fra 1634BOEN er oprindelig et norsk savværk fra 1634 – med en lang tradition for håndtering af skovens ressourcer. I dag overholder virksomhedens fabrikker retningslinjerne i FSC® - Forest Stewardship Council - og følger en klar strategi, hvor der udvises respekt for naturen og et bæredygtigt ressourceforbrug - i både drift og produktion:

”I dag er mere end 95% af alt træværk fra de europæiske skove omfattet af træplantnings-programmer – har FSC® certifikat – eller er i gang med at få det. Hos BOEN er vi med i disse vigtige programmer og planter derfor flere nye træer, hver gang vi fælder 1. Vores mange certificeringer og udvikling af produkter som alternativ til eksotiske træarter viser klar, hvor meget BOEN lægger vægt på miljøet. Desuden er alle vore fabrikker ISO 14.000 certificerede”, forklarer Jørgen Jensen.

Et BOEN trægulv passer  til det nordiske klima

Et BOEN trægulv passer til det nordiske klima

Det er vigtigt, at træet bliver tørret rigtigt for ikke at sprække, når det lægges. Ikke mindst her i Norden, hvor temperaturerne kan skifte meget:

”Da vi selv tørrer vores træ, har vi fuld kontrol over processen, fra det rå træ til det færdige trægulv. Gulvleverandører, som køber råvarer, der allerede er tørret ned til en relativ fugtighed på 18-20% RF, mister noget af kontrollen i denne proces. Hos BOEN ved vi med sikkerhed, at trægulvet er tørret akkurat som det bør – helt fra starten”, understreger Jørgen Jensen.

Boen gulvleverandør”BOEN gulve har en ensartet stærk kvalitet, er nemme at lægge for håndværkerne - og giver vores lejere en god økonomi”

BOEN er en etableret leverandør til boligbyggeri over hele landet, f.eks. Boligforeningen B42 i Sønderborg, hvor Mikael Jensen er direktør:

”Samarbejdet fungerer godt, og vi bruger BOEN til alle vores gulve. Både ved renoveringer af vores eksisterende boligmasse og ved nybyggeri.

Gulvene har en ensartet stærk kvalitet, er nemme at lægge for håndværkerne - og giver vores lejere en god økonomi. Netop det rigtige forhold mellem kvalitet og pris er vigtigt, fordi vi som boligforening skal holde omkostningerne nede”.

Boligforeningen B42 har cirka 2.000 boliger fordelt på mange mindre afdelinger. Lige nu bygger man 100 nye boliger, som også bliver med BOEN gulve og forventes færdige i 2022.

Boligforeningen B42 i Sønderborg  er fordelt på flere afdelinger.Boligforeningen B42 i Sønderborg er fordelt på flere afdelinger.

boen certificeringer

Referenceprojekter fra BOEN Danmark

LIGHTHOUSE 2.0 - AARHUS HAVN

LIGHTHOUSE 2.0 - AARHUS HAVN

Nybygning | Aarhus | 1400 mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 3 bygninger i Aarhus med 395 lejlighede...

Grønttorvet

Grønttorvet

Nybygning | København | 315 mio.kr

Nybygning af logistik/distribution i København med 195 lejligheder på 7 etage...