Biofilisk design indtager indretningen med grønne vægge

Annonce – Dato 2 nov 2021

Vi lader i højere grad naturen forgrene sig ind i de indendørs miljøer, hvor vi nyder godt af planternes gavnlige effekt på vores velbefindende. Det sker blandt andet via levende plantevægge, som der ifølge en førende grøn leverandør er stor efterspørgsel på i øjeblikket.

Nature Impact, grønne vægge

Det er ganske naturligt, at mange vælger at invitere naturen inden døre ved at inkorporere den i indretningen. I hvert fald hvis man ønsker at få gavn af de mange psykologiske fordele, som følger med planterne, som kan meget mere end at give end grøn udsigt.

Her kommer en af tidens blomstrende indretningstrends, biofilisk design, ind i billedet. Når vi bruger naturen i vores indretning, forbinder det os mennesker til naturen, og det har positiv effekt på vores psykiske velbefindende.

Planter skaber positiv psykologisk effekt

Derfor er biofilisk design en velkommen gæst på kontoret, nu hvor landet så småt genåbner, og flere kan vinke farvel til hjemmearbejde og vende tilbage til den vanlige arbejdsplads.

For ifølge Teknologisk Institut hjælper planter os med at skrue ned for støj og stress og med at skrue op for trivsel og velvære:

- Planterne tilfører rummet en masse fugt, og det er ofte tiltrængt i eksempelvis kontormiljøer, hvor den tørre luft fra ventilationsanlæggene virkelig kan fornemmes. Er kontoret udstyret med planter, vil oplevelsen af det grønne helt klart have en positiv psykologisk effekt og give et bedre velvære, forklarer Jesper Peter Mazanti Aaslyng, faglig leder og ph.d. ved afdelingen for planteteknologi ved Teknologisk Institut. Han fortsætter:

- Dertil viser undersøgelser, at planterne i det indendørs miljø virker støjdæmpende, så selvom de ikke kan erstatte effekten fra et ventilationsanlæg, er det alt i alt en rigtig god add-on.

Der er med andre ord mange fordele at hente, når planterne bliver en fast del af vores kontormiljøer. Og det gælder ikke bare de klassiske potteplanter, men kan også ske i form af grønne vægge.

Levende plantevægge er i høj kurs

Derfor er det ikke overraskende, at mange har fået øjnene op for at lade planterne pryde væggene. I hvert fald ikke hvis man spørger Nature Impact, der som leverandør af grønne tage og vægge, oplever en stigende efterspørgsel efter netop plantevæggene:

Nature Impact, plantevægge- Mens de grønne tage længe har været populære, ser vi nu en øget interesse for de grønne vægge. Det gælder ikke bare de indendørs, men også de udendørs, og hos Nature Impact har vi derfor haft godt gang i leverancerne af begge former for grønne vægge. Samtidig ser vi tydeligt i vores ordrebog, at væggene også fremover er i høj kurs, og derfor er jeg ikke i tvivl om, at det bliver et endnu større område i fremtiden, fortæller Carl Johan Klarskov Larsen, adm. direktør hos Nature Impact og fortsætter.

- Der er rigtig stor gevinst ved at tænke biofilisk design ind i arkitekturen ved nybyg, så vi fra start får glæde af de mange positive aftryk, det sætter på både udtryk, indeklima og vores psykiske velvære, når vi inviterer naturen indenfor i fx vores kontormiljøer.

-I Japan er der et udtryk, der hedder Shinrin Yoku – skov badning, direkte oversat. Meget sigende hentyder det til, at vores sind har behov for at blive vasket ren for dagens travlhed, og stressende gøremål. At praktisere Shinrin Yoku betyder, at du giver dig tid til at lade nature hjælpe dig i balance igen – og kan du ikke komme en tur i skoven, ja så kan de grønne oaser, de grønne vertikale have faktisk godt hjælpe dig, slutter Kommerciel Direktør i Nature Impact Anne Mette Weng af.

Mere om produktet Plantevægge

Plantevægge

Læs om vores grønne vægge

Plantevægge -Inde
Plantevægge -Ude

Plantevægge -Ude

En del af en grøn bevægelse

Læs mere

Plantevægge Brochure

Referenceprojekter fra Nature Impact A/S

Opførelse af psykiatrihospital, Vejle Sygehus

Opførelse af psykiatrihospital, Vejle Sygehus

Nybygning | Vejle | 450 Mio.kr

Nybygning af hospital i Vejle på 3 etager. Selve byggeriet er påbegyndt jan...

Hillerød Forsyning

Hillerød Forsyning

Projektet er Hillerød Forsynings nye faciliteter , Solrødgårds Allé 6, 3400 H...

Food Innovation House

Food Innovation House

Nybygning | Vejle | 30 Mio.kr

Nybygning af kursus/mødefaciliteter i Vejle på 2 etager . Selve byggeriet er ...

Plejecenter Klarahus

Plejecenter Klarahus

Tilbygning | København | 15,3 mio.kr

Tilbygning af ældre-/plejeboliger i København på 1 etager hvor den ene etage ...