Beskyttelse af alarm- og sikkerhedssystemer

Dato: 11 mar 2020

Brandalarmer, tyverialarmer, videoovervågning, nødbelysning - elektriske sikkerhedssystemer er kun sikre, hvis de ikke fejler under de tordenvejr, der med klimaforandringerne bliver mere og mere almindelige. Hvis lynnedslag og overspændinger ødelægger sikkerhedssystemerne, kan såvel materiel som menneskeliv være i fare. Overspændinger kan også medføre falske alarmer med de deraf følgende omkostninger. Det er derfor væsentligt at også sikkerhedssystemerne omfattes af lyn- og overspændingsbeskyttelsen.

Brandalarmer, tyverialarmer, videoovervågning, nødbelysning

Hold processerne igang

Moderne arbejdsstationer, kontorbygninger og erhvervsbyggeri kræver alle at teknikken konstant fungerer upåklageligt. Strømafbrydelser skal forhindres. Intelligente installationer og dermed moderne arbejdsmiljøer er afhængige af følsom netværksteknologi: Bygningsautomation, KNX-systemer, LED-lys, følsomme sikkerhedssystemer, data- eller kommunikationsteknologi, for blot at nævne nogle få. Lyn og overspændinger sætter mennesker i fare og fører til driftsstop og skader på såvel bygninger som dyr og følsom teknologi.

Dette resulterer i høje udskiftnings- og reparationsomkostninger og tab af produktivitet, fx hvis hele afdelinger er lammede og ikke er i stand til at udføre deres arbejde. Transienter kan både skyldes direkte lynnedslag i bygninger eller luftledninger og nedslag i jorden, hvor spændingsspidsen via induktion overføres til fx el-, telefon- eller datakabler.

Dette resulterer i høje udskiftnings-

Er sikkerhedssystemet sikkert?

Hvis lynnedslag og overspændinger ødelægger sikkerhedssystemerne, kan såvel materiel som menneskeliv være i fare. Et direkte lynnedslag kan antænde bygningen og samtidig ødelægge alarmen, så brandvæsenet ikke rykker ud. Overspændinger kan også medføre falske alarmer med de deraf følgende omkostninger. Det er derfor væsentligt at også sikkerhedssystemerne omfattes af lyn- og overspændingsbeskyttelsen. Specielt virksomheder og institutioner med automatisk brandalarmering (ABA-anlæg) er alt for sjældent beskyttet mod ødelæggende elektriske overspændinger fra lynnedslag. Og mange glemmer, at det ikke kun er stærkstrømssiden, men også de lange kabelsløjfer ud til detektorerne, der skal beskyttes.

Det er hverken dyrt eller besværligt at beskytte sit sikkerhedsanlæg. Gå ikke på kompromis med sikkerheden, men få rådgivning hos DESITEK – før skaden sker.

rådgivning hos DESITEK – før skaden sker

Firmaprofil

DESITEK har gennem deres moderfirma DEHN adgang til mere end 100 års erfaring i lyn- og overspændingsbeskyttelse. Deres produkter er VdS-certificerede, af høj kvalitet og er godkendt af ledende producenter af sikkerheds-alarmsystemer.

Overspændingsbeskyttelse til brug for eksempelvis brandalarmer, tyverialarmer og CCTV-systemer testes omhyggeligt i DEHNs eget laboratorium.

Mere information kan findes i White Papers (pdf) fra DEHN, fx om emnerne:

  • Overspændingsbeskyttelse for alarmsystemer
  • Overspændingsbeskyttelse for CCTV systemer
  • Overspændingsbeskyttelse for nødhøjtaler-systemer (public adress systems)

Hent kataloger og publikationer her.
Yderligere information: www.desitek.dk, tlf. 63 89 32 10.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår