Behovsstyret ventilation – nu også med TVOC-sensor

Annonce – Dato 14 sep 2021

Det, der for snart to år siden startede som et Realdaniastøttet projekt til forbedring af indeklima, har nu taget form i egenskab af en nyudviklet TVOC-sensor og en ny måde at behovsstyre Airmaster ventilation på. Det er derfor med stor fornøjelse at Airmaster nu lancerer TVOC-behovsstyring til vores decentrale ventilationsanlæg.

Airmasters CO2-sensor bliver suppleret med en TVOC-sensor

Hvad er TVOC?

Forskning viser, at det ikke alene er CO2-koncentrationen, som forårsager koncentrationsbesvær, ubehag og lignende. Andre gasser, som for eksempel ethanol, acetone, eddikesyre, methanol og acetaldehyd – kaldet VOC’er (Volatile Organic Compounds) – har også en væsentlig påvirkning.

VOC’er er let fordampelige organiske stoffer, der kan stamme fra for eksempel håndsprit, rengøringsmidler, byggematerialer, møbler, tæpper, kosmetik, printere m.m. (Den nyudviklede TVOC-sensor tager hensyn til alle stoffer i kategorien VOC, derfor Total VOC).

Hvornår er TVOC relevant?

TVOC-styring er relevant i sammenhænge, hvor menneskers tilstedeværelse og aktivitet ikke er den eneste grund til dårlig luftkvalitet.

Det kan f.eks være;

  • I lokaler med høj tilstedeværelse af hobbyprodukter, legetøj, puder og lignende som for eksempel i børnehaver og lignende
  • Hvor der er omgang med kemikalier som håndsprit, parfume og rengøringsmidler, eller ved processer hvor der indgår for eksempel limning og maling
  • I printerrum og lignende
  • Bygningsmaterialer og inventar kan afgive VOC’er, hvilket kan have betydning for luftkvaliteten selvom personbelastningen er lav

Nåede du ikke at se vores indlæg omkring behovsstyring med TVOC-sensorer på Energiforum Live den 11. marts, så kan du gense det her:

Mere information om TVOC-sensorer og video fra Energiforum 21Live

Referenceprojekter fra Airmaster A/S

Trekløverskolen - Kjellerup Skole

Trekløverskolen - Kjellerup Skole

Tilbygning | Silkeborg | 56,8 mio.kr

Tilbygning af skole 0-10, klasse i Silkeborg på 3 etager hvor den ene etage e...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår