Bæredygtig isolering med papiruld valgt til svanemærkede boliger

Annonce – Dato 21 maj 2021

Papirisolering er ideelt til fremtidens byggeri, sikrer et sundt indeklima og en god økonomi.

Der blæser nye vinde i byggebranchen, som tidligere har været præget af faste meninger og holdninger til byggeri og materialer. Nu bliver nye løsninger med fokus på bæredygtighed tænkt ind i byggeriet, som fx isolering med papiruld. Et byggemateriale, der fremstilles af første sorterings genbrugsaviser og dermed bidrager til den høje udnyttelse af ressourcer, kloden har brug for nu - og i fremtiden.

papiruld, nyt syn på papirisolering

Nyt syn på papirisolering

Dette materiale er tidligere blevet betragtet med en vis skepsis - for hvordan er det nu lige med brand, fugt og råd, når man isolerer med papir? 

Nu er det blevet mere kendt i byggebranchen, at papirisolering ikke har en forhøjet risiko på disse områder – og derfor er et værdifuldt alternativ til klassiske isoleringsmaterialer som f.eks. glasuld og stenuld. Isolering med papir lader bygningen ånde, holder konstruktionen tør og giver en positiv effekt på både lyd og indeklima. 

Hos CBI Papiruld Danmark opleves en klart øget interesse for løsninger med isoleringsgranulatet Isocell Papiruld. Skabt af det større fokus på miljøbevidsthed, der er kommet i branchen – for eksempel med opførelse af Svanemærkede boliger hos samarbejdspartneren Scandi Byg i Løgstør.

papiruld, større fokus på miljøbevidsthed

Indblæses i Svanemærket modulbyggeri 

Scandi Byg, der har specialiseret sig i industrielt fremstillet modulbyggeri, leverer sine Svanemærkede byggerier med indblæst isoleringsmateriale som f.eks. Isocell Evolution Papiruld. 

– Vi opfører vores byggerier med bærende konstruktioner i træ, som vi producerer i tørre og opvarmede produktionshaller. Når modulerne forlader vores fabrik, er byggeriet op mod 80% færdigt med blandt andet isolering og malede vægge, gulve, installationer, badeværelser og køkkener monteret hjemmefra, fortæller udviklingschef Mads Skalborg Simonsen fra Scandi Byg.

– Her anvender vi blandt andet løsninger fra CBI Papiruld Danmark med indblæsning af for eksempel Isocell Evolution papirisolering. Disse løsninger understøtter målet om et mere miljøvenligt produkt og højere automatisering af vores produktion og er samtidig med til at sikre høj kvalitet. 

Papiruld, svanemærkningen stiller særlige krav

Svanemærkningen stiller særlige krav

Scandi Byg leverer Svanemærkede boliger som fast standard og opfylder dermed en række skrappe krav: Der skal bruges miljørigtige materialer med fokus på indeklima, kvalitet og holdbarhed. Byggeriet skal være velisoleret og energieffektivt med skærpede krav til energiforbrug i forhold til lovens krav til nybyggeri. Kemiske byggeprodukter, der kan påvirke menneskers helbred negativt, må ikke bruges. Og det anvendte træ skal være fra certificerede skovbrug.

– Svanemærkningen er kendt og dokumenterer vores bæredygtige valg. Papirisolering er en af de løsninger, som yderligere understøtter bæredygtigheden i vores byggeri, siger Mads Skalborg Simonsen, Scandi Byg. – Kunderne har mulighed for at vælge dette isoleringsmateriale, og det tager de rigtig godt imod. Yderligere information på www.cbidanmark.dk 

 

papiruld, isocell er et isoleringsgranulat

FAKTA OM ISOCELL PAPIRULD

Isocell Papiruld er et isoleringsgranulat med lambda 37. Granulatet sikrer en ensartet isolering, som lukker af for sprækker, hvor varmen ellers kan slippe ud. CBI Papiruld Danmark har netop lanceret Isocell Lambda+ med lambda 35. Dermed kan vægtykkelsen i konstruktioner reduceres, og U-værdien/varmetabsrammen overholdes uden ekstra isolering. Isocell Lambda+ kan anvendes i almindelige maskiner og kræver ikke ekstraordinært høje densiteter.

Granulatet fremstilles af overskuds- og genbrugsaviser, som består af hule cellulosefibre, der har en høj isoleringseffekt i modsætning til massive fibre. Dette er én af årsagerne til, at aviser har været anvendt som isoleringsmateriale i over hundrede år.

Isoleringsgranulatet blæses ind med en slange og kan anvendes her:

  • Lofter
  • Hulmure
  • Etageadskillelser
  • Skunke
  • Flade tage

Referenceprojekter fra Nviro

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Typehusfirmaet Skanlux A/S

Skanlux bygger hvert år ca. 25 helårsboliger på mellem 180-200 m2. Al...

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Renovering af Tjørnegårdsskolen

Indv.renovering | Roskilde | 20 mio.kr

Indv.renovering af skole 0-10, klasse i Roskilde . Selve byggeriet er påbegyn...

Nybyggeri - Skelbæklund

Nybyggeri - Skelbæklund

Dianalund

Skelbæklund er et mix af ejerboliger, rækkehuse til leje og et seniorbofæll...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår