Badeværelsesgigant træder ind på det danske marked

Annonce – Dato 6 Dec 2018

Med over 100 års historie bag sig og fabrikker verden over, er Roca i dag den største producent af sanitetskeramik og udstyr til dit badeværelse. Nu er Roca så også trådt ind på det nordiske marked, så vi her i Norden også kan få glæde af de konkurrencedygtige priser uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller funktion.

Roca startede i 1917 som et firma, der producerede støbejernsradiatorer til husholdningsopvarmning på fabrikken i Gavà, nær Barcelona. Efter disse første radiatorer udvidede firmaet sin portefølje med produktion af kedler og i 1929 kom Roca ind i badeværelset ved at starte produktionen af bade. I 1936 påtog Roca sig så udfordringen om at producere den velkendte glasagtige sanitetsporcelæn til badeværelsesapparater. Herefter startede Roca i 1953 også produktionen af messingvarer og producerer i dag det meste til badeværelser både foran og bagved væggen.

I 90’erne tog virksomheden det første trin i internationaliseringsprocessen; hovedsageligt baseret på en etablering af kommercielle kontorer og underskrivelse af aftaler med lokale førende mærker. Udover Portugal og Frankrig begyndte Rocas tilstedeværelse at sprede sig over Storbritannien, Tyskland, Italien, Rusland, Marokko, Argentina, Brasilien og Kina.

Det helt store skridt fandt dog sted i 1999 med erhvervelsen af schweiziske Laufen, der på daværende tidspunkt var den fjerdestørste producent. Købet af Laufen gav koncernen mulighed for at gøre et indryk på de mere eksklusive forbrugere samt øge den geografiske repræsentation i fx Brasilien og USA.

I 2005 annoncerede Roca en ambitiøs strategisk plan, der fokuserede på badeværelser, hvilket i 2006 gjorde dem til den største producent af badeværelsesprodukter, med 78 produktionsanlæg og 22.000 ansatte verden over.

Eftersom vand er vores vigtigste naturressource, er Roca altid opmærksom på samfundets ændringer i forbindelse med vandkultur. Fx har man så sent som i 2010 stiftet We Are Water fonden, der står for projekter, der skal sikre vand og sanitet til de dårligst stillede områder rundt om i verden samt sat fokus på, hvordan vi bruger vores vand i dag.

Selvom Roca i dag er et globalt mærke, som man finder i mere end 170 lande, er det først for nyligt, man trådte ind på det nordiske marked gennem datterselskabet Laufen, som i dag også varetager Rocas interesser på Norden.

Nu er efterspørgslen begyndt at være så stor, at både Laufen og Rocas produkter er begyndt at blive set overalt i toiletrum og badeværelser på hele det nordiske marked.

Se mere på www.roca.com