Alufacader i brandklasse EI120 – når sikkerheden skal være i top

Annonce – Dato 2 nov 2023

Brandsikre AW60 konstruktioner fra Aluflam skaber tryghed i ungdomsboliger

UNGDOMSBOLIGER MED BRANDSIKKER UDSIGT

UNGDOMSBOLIGER MED BRANDSIKKER UDSIGT

Med en bygning, der er klassificeret med høj bevaringsværdi, skal man i forbindelse med en renoveringsopgave gå til opgaven med stor nænsomhed i hele værdikæden.

Dét gjorde arkitekter, udførere og materialeproducenter, da de i 2020 gik i gang med at projektere 189 moderne ungdomsboliger i den funkisbygning fra 1936, der på Hermodsgade 26-28 i København oprindeligt husede det danske domicil for Electrolux, og som i en årrække siden har fungeret som skole.

For bygherren CPHinvest - og med Holscher Norberg som arkitekter - stod Aluflam A/S for at udvikle døre, vinduer og karnapper til den nye facade, der udgjorde en del af udvidelsen på flere etager og et andet facadeudtryk. En opgave, som krævede udvikling af et særligt vindue, der ikke alene sikrede mest mulig lys i boligen, men som også levede op til brandsikkerhedskravene.

Efter flere brandtests blev Aluflams AW60 facade- og vinduespartier i brandklasse EI 120 produceret på sin egen fabrik og monteret i ungdomsboligerne, der stod færdige i 2021. Bygningen blev i 2022 nomineret til Renoverprisen, der i 2013 blev indstiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond.

Alufacader i brandklasse EI120Alufacader i brandklasse EI120 fra aluflam

SPECIFIKATIONER AW60 FACADESYSTEMET

  • AW60 facadesystem overholder EN 12600 standarden. 
  • Brandklassifikation E/EW/EI 60 og 120. 
  • Hindrer termisk stråling. 
  • Giver mulighed for konfiguration af store paneler.
  • Æstetisk, smalt look: 60 mm.
  • God lydisolering.
  • Enkelt- eller flerlags vinduesdesign er muligt.
  • Overfladebehandling i RAL, NCS-paletter eller anodiseret.

Læs mere om vores brandsikre løsninger her

HOS ALUFLAM ER SPECIALLØSNINGER STANDARD – OG DET HAR DE VÆRET I 80 ÅR

Aluflam er en familieejet koncern, som i tæt samarbejde med bygherrer, arkitekter, ingeniører og tekniske eksperter udvikler og producerer standardprodukter og avancerede specialløsninger i glas og aluminium indenfor bl.a. byggeri, offshore, marine og transport.

Med afsæt i 80 års erfaring sikrer virksomheden, at æstetik og funktionalitet går hånd i hånd med krav og standarder til sikkerhed, energi, miljø og økonomi.

Som en af Verdens førende producenter af aluminiumsløsninger råder Aluflam over hele forsyningskæden – fra ekstrudering af råaluminium over skæring, bukning og pulverlakering til samling og levering af færdigt produkt – på egne faciliteter i Danmark, USA, Australien og Litauen.

Virksomheden er ISO-certificeret på produktion og anvender udelukkende certificerede leverandører af råvarer, som lever op til tidens krav om bæredygtighed. Koncernen råder over egne test-faciliteter til kontrol af brandmodstand samt andre krav fra kunder samt nationale og internationale myndigheder.

Ud over de mange klassiske non-fireratede produkter tilbyder virksomheden brandsikre konstruktioner fra brandklasse E 15 til EI 120. I mere end 30 år har Aluflams brandsikre løsninger bidraget til at øget sikkerhed til lands, til vand og i luften

YDERLIGERE INFORMATION

Kontakt Aluflam for at høre mere om facadeløsninger i brandklasse EI120 og andre facadeløsningerinfo@aluflam.dk eller telefon 46 75 06 11.

Mere om produktet FACADER

FACADER

Aluflams facader kan kombineres med pladedøre, glasrammedøre og skydedøre

Facade AW50 FR

Facade AW50 FR

EI60 Brandklassificeret facade

Læs mere

Arkitektoniske brandsikre glassystemer