Akustikpaneler "Designet for adskillelse"

Annonce – Dato 12 Apr 2022

Akuarts seneste kollektion af akustikpaneler, kaldet Supersonic, er særligt udviklet ud fra et “design for adskillelses” princip, som bevarer ressourcernes værdi og optimerer mulighederne for genanvendelse. Ved at betragte forsyningskæden bagfra og vælge komponenter med samme levetid, gør Akuart det muligt at vedligeholde, genbruge og udskifte samtlige dele i panelerne.

Akuarts seneste kollektion af akustikpaneler er særligt udviklet fra et

REDUCÈR

Akuart arbejder kontinuerligt med at undersøge nye materialer og produktionsteknikker for at kunne source bæredygtige komponenter med den største mængde af genbrugsmateriale, der er tilgængeligt på markedet. Eksempelvis består kernematerialerne i Supersonic kollektionen af:

  • Aluminiumsramme bestående af 75 % upcyclet aluminiumsskrot, som kan genanvendes fuldt ud efter brug
  • Lærreder lavet af 100% genbrugte polyesterfibre.
  • Lydabsorbent lavet med 50% fibre fra plastikflasker genbrugt i Europa.

Vi gør en dyd ud af at være gennemsigtige i vores materialevalg også når det kommer til udledning af CO2. Vi arbejder med produktlivscyklus-screening-virksomheden Målbar for at udregne det fulde CO2 aftryk for hver enkelt produkt i hele kollektionen. Dette giver os mulighed for hele tiden at optimere på de materialer vi vælger til vores produkter” Uddyber Sustainability Lead i Akuart Iben Sonne.

Akuart akustikpaneler Akustikpaneler fra AKUART - lærreder lavet af 100% genbrugte polyesterfibre

REPARÈR / UDSKIFT

“Design for adskillelse” fører en lang række af bæredygtige fordele med sig. Blandt andet eksemplificeret ved Akuarts unikke aftagelige lærred med print. Lærredet kan nemt demonteres fra rammen uden brug af værktøj. Dette giver en dynamisk mulighed for at skifte det visuelle udtryk efter behov. Det betyder især en længere produktlevetid, da det kun er lærredet, som skal udskiftes, hvis indretningen trænger til fornyelse.

Det udskiftelige lærred, som er lavet af 100% genbrugte polyester fibre, ligger godt i tråd med vores designfilosofi, som er bygget på at producere klogt og ansvarligt. Ved at kunne adskille samtlige komponenter i et panel fra hinanden, kan de nemt genbruges igen og igen”, forklarer CEO i Akuart Bjørn Berthelsen.

GENBRUG

Når levetiden for akustikpanelerne engang er forbi er genbrug af materialerne ukompliceret og umagen værd, da alle produktkomponenterne nemt kan adskilles og sorteres i tilsvarende genbrugscontainere. Pt. arbejder Akuart på at implementere et retursystem på alle komponenter, så det er muligt ikke kun at genbruge komponenter, men også at reparere beskadigede dele.

Læs mere om The Supersonic Collection og vores principper for bæredygtigt design - eller Kontakt AKUART for at booke et besøg i showroomet og opleve fremtidens akustikløsninger.

Mere om produktet Akustikpaneler til væg

Akustikpaneler til væg

Bæredygtig vægakustik med udskiftelige fronter

SS50 Wall Panel
Akuart PRODUKTKATALOG

Akuart PRODUKTKATALOG

Alt hvad der er at vide om AKUARTs produktkollektion

Læs mere

AKUART CASEKATALOG

AKUART CASEKATALOG

Søg inspiration i vores cases

Læs mere

On The Wall 50 Datablad
Standard montage

Standard montage

Vejledning til alm. vægmontage

Læs mere

Udskiftning af lærred

Udskiftning af lærred

Guide til udskiftning af lærred

Læs mere

Oversize montage

Oversize montage

Vejledning til montage af oversize formater

Læs mere

NNE & Akuart

NNE & Akuart

Se videoen her

Læs mere