4,6 millioner liter vand sparet væk

Annonce – Dato 17 Aug 2016

Efterskole og vandrehjem sparer samlet ca. 4,6 mio. liter vand om året

4,6 millioner liter vand sparet væk

EFTERSKOLE OG VANDRERHJEM SPARER SAMLET CA. 4,6 MIO. LITER VAND OM ÅRET

Strib Efterskole ved Lillebæltsbroen sparer årligt mere end 600.000 liter vand med GROHE løsning. Skolen har til huse i nogle ældre bygninger, som opførtes i forbindelse med konstruktionen af Lillebæltsbroen, og ikke mindst badeværelserne trængte efterhånden til en større overhaling. 

GROHEs beregninger viste, at en ekstra investering på 35.000 kr. i forhold til skolens oprindelige idé ville blive tjent hjem på 1,1 år, da skolen i så fald ville spare over 600.000 liter vand om året.

Hertil kom, at skolen ved at vælge GROHEs produkter ville få fem års fuld produktgaranti.

Bedre end forventet. 

Resultatet blev dog endnu bedre end skole havde regnet med. I 2014 sparede Strib Efterskole ca. 43.000 kr. på vand i forhold til 2013. Derudover har efterskolen heller ingen udgifter til reservedele da produkterne er dækket af GROHEs 5-årig produktgaranti. Derfor er dette alt i alt en langsigtet investering for skolen, som hurtigt tjener sig selv hjem.

Ligeledes har Danhostel København formået at spare ca. 4 mio. liter vand om året ved at renovere med GROHE produkter efter de fik foretaget et GROHE Vand- og Energitjek. 

Imponerende besparelser. 

På trods af, at investeringen i projektet lød på omkring 400.000 kroner, er det en omkostning der er betalt hjem indenfor 1½ år i rene besparelser.

Udskiftningen af de ældre armaturer og bruserhoveder til mere miljøvenlige produkter med en vandgennemstrømning på max 5,8 l vand pr/min betyder, at der årligt løber fire millioner liter vand mindre igennem systemet, hvoraf ca. to millioner liter er varmt vand.

Dette giver ikke alene en besparelse på vand, men også en markant energibesparelse, da Danhostel også sparer opvarmningen af vandet. Opvarmning af to millioner liter vand om året svarer til ca. 110.000 kW/t.

Disse projekter illustrerer GROHEs Vand- og Energitjek, der i sine fem leveår har resulteret i flere hundrede vand- og energitjeks for kunder rundt om i Danmark.

ØNSKER DU ET VAND- OG ENERGITJEK? Hvis du ønsker et uforpligtende og gratis GROHE vand og Energitjek™, kan du tage kontakt på mail: projects-DK@grohe.com

 

Referenceprojekter fra Grohe A/S

Hasserislund

Hasserislund

Nybygning | Aalborg | 120 Mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 4 bygninger i Aalborg med 127 lejlighed...

Sikringen i Nykøbing Sjælland

Sikringen i Nykøbing Sjælland

Nykøbing Sjælland

Sikringen i Nykøbing Sjælland omdannes til topsikret fængsel. Projektet ind...

Ascot Hotel

Ascot Hotel

København

I samarbejde med Ascot Hotel har GROHE leveret armaturer til brus og håndvask...

The Hill

The Hill

Nybygning | Hillerød | 145 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Hillerød med 62 lejligheder på 6 etager . Se...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår