WetModule bygger badeværelser uden beton efter Nordens skrappeste regler

Annonce – Dato 9 maj 2025

Nu kan entreprenører og bygherrer gøre byggeriets tungeste rum helt fri for beton.

Præfabrikerede kabiner har reduceret mængderne, men indtil nu beholdt en bærende bund af beton

Badeværelser har i årtier været bygget op med store mængder beton. Præfabrikerede kabiner har reduceret mængderne, men indtil nu beholdt en bærende bund af beton. Nu er der rift om den nye generation af præfabrikerede badekabiner – blandt andet fordi de er helt fri for beton. WetModules koncept for kabinerne er udviklet til at indgå som både en bærende og en ikke-bærende bygningsdel i byggerier i hele Norden: Norge, Sverige, Finland og Danmark.

“Vi har valgt leverandørerne på forhånd for at sikre den højeste kvalitet og den mest pålidelige dokumentation. Så snart vi har tegnet et badeværelse, kan vi med det samme give et LCA-beregningsestimat,” forklarer Lars Green, Fabriks- og produktionschef i det danske WetModule Production A/S.

Hvis man ønsker det, tilbyder WetModule også at indhente LCA-beregninger fra en ekstern ingeniørvirksomhed. Lars Green er klar over, at det klart definerede koncept ikke tiltaler alle – til gengæld kan man trygt stole på, at der er styr på tingene.

Gennem de seneste 3,5 år har WetModule udviklet og samarbejdet med leverandører og derigennem sikret certificeringer på tværs af de nordiske lande. Senest har konceptet fået en TG-godkendelse af Europas største uafhængige forskningsinstitut, Sintef (TG.20932). Denne godkendelse anerkendes af alle relevante institutioner i Norden.

Præfabrikerede bade er oplagte til mindre projekterWetModule har forfinet sit koncept og tilbyder nu tre overordnede valgmuligheder: Budget, Medium og Eksklusiv

Præfabrikerede bade er oplagte til mindre projekter

Den oprindelige plan for WetModule var at levere badeværelser til etagebyggerier og rækkehuse. Derfor fremhævede man i starten især fordelen ved, at kabinerne kan indgå som en bærende del af byggeriet og muliggøre slankere etagedæk. Men siden messen Byggeri ’25 i marts er ordrerne strømmet ind fra en helt anden kant.

“Vi mødte mange entreprenører og tømrermestre, som er helt vilde med konceptet. Det passer perfekt ind i deres enfamiliehuse, sommerhuse og rækkehuse, hvor badeværelset bare kranes ind og tilsluttes – uden at de skal involvere en murer,” siger Lars Green.

For denne målgruppe er det en stor fordel, at WetModule har udvalgt leverandørerne og tilbyder et begrænset antal valg. Det sparer mange arbejdstimer og gør det muligt at tilbyde en fast, lav kvadratmeterpris på badeværelserne – uanset om der er tale om ét enkelt eller 20 ens. Har man brug for 50 eller flere badeværelser, kan man dog stadig få en individuel projektberegning.

Tre klasser af kvalitet

WetModule har forfinet sit koncept og tilbyder nu tre overordnede valgmuligheder: Budget, Medium og Eksklusiv. I bund og grund er der tale om samme ramme og konstruktion, men interiørprodukterne og udvalget varierer afhængigt af den valgte klasse. Ønsker man for eksempel et badeværelse med storformatfliser, findes dette udelukkende i Eksklusiv-kabinerne.

“Det er mit indtryk, at WetModules koncept rammer omkring 80 % af de nordiske forbrugeres ønsker til design og et lækkert badeværelse. Vi tilbyder visse tilpasninger, men hvis man ønsker fuld frihed i valg af løsninger, er det muligt, man skal vælge en af vores konkurrenter,” siger Lars Green.

Et gennemsnitligt dansk badeværelse på cirka 5,5 m² vil i Medium-klassen koste under 100.000 kr. + moms. Prisen inkluderer alle entrepriser, møbler i høj kvalitet samt den samlede dokumentationspakke.

Når de præfabrikerede kabiner bygges på WetModules nyligt udvidede fabrik i Esbjerg, er der stort fokus på at minimere spild

Sparer på vand, varme og emballage

Når de præfabrikerede kabiner bygges på WetModules nyligt udvidede fabrik i Esbjerg, er der stort fokus på at minimere spild. Det kontrollerede, indendørs produktionsmiljø reducerer fejl og bidrager til en mere effektiv og bæredygtig produktion.

WetModule overvåger nøje materialeflowet i hele forsyningskæden – og netop her skabes en væsentlig del af effektiviteten: Det muliggør produktion af badeværelser til en lavere pris end på en traditionel byggeplads. Flere af leverandørerne understøtter den bæredygtige tankegang og har udfaset individuel papemballage. I stedet leveres materialer som bulkleverancer i storkasser eller genanvendelige plastkasser med pant. Afskær fra fibergips returneres til Fermacell, hvor det indgår i produktionen af nye plader.

WetModule tilbyder også komplette tekniske installationer – herunder skakteløsninger. Særligt det norske UNOPAX-system giver en markant fordel: Hele boligens vandforsyning og gulvvarmestyring kan integreres i en vandtæt teknikboks. Skulle der opstå en vandskade – selv mange år ude i fremtiden – ledes vandet direkte til afløb i stedet for at forårsage omfattende skader på bygningen. Selve badekabinen er desuden væsentligt mere robust end gennemsnittet takket være en unik stålgitterkonstruktion.

Når kabinen er installeret og i brug, fortsætter besparelserne. WetModule kan eksempelvis integrere en varmeveksler fra Hamwells, der genanvender varmen fra afløbsvand – det såkaldte gråvand – og overfører den til det kolde brugsvand, før det når blandingsbatteriet. Denne løsning kan alene reducere energiforbruget til brusebade med op til 72 %.

Om WetModule

WetModule udvikler og producerer innovative, modulære bad- og wellnesskabiner. Kabinerne bygges i let stålkonstruktion (LGS – light gauge steel balloon structure), og det fleksible design kombineres med nogle af markedets laveste LCA-værdier.

Yderligere information: WetModule Produktion A/S, mail: info@wetmodule.com, tlf: +45 40962221.