Vitaris A/S: Camillo-systemet er Vitaris helt nye patientkaldesystem for ældre og handikappede.

Dato: 29 jan 2008

Systemet er beregnet til ældrecentre, alderdomshjem, plejehjem og andre specielle boligformer.

Vitaris A/S: Camillo-systemet er Vitaris helt nye patientkaldesystem for ældre og handikappede. Camillo-systemet er Vitaris helt nye patientkaldesystem for ældre og handikappede. Systemet er beregnet til ældrecentre, alderdomshjem, plejehjem og andre specielle boligformer. Camillo er bl.a. udviklet for at gøre personalets arbejde lettere i forbindelse med håndtering af kald og alarmer, samt for at give personalet mere tid til personlig omsorg for klienterne.

Enkelt at modtage alarmen
Camillo 4 tager imod og styrer alarmen automatisk på den måde man selv har bestemt. En enkel alarmhåndtering er meget vigtig for personalet som skal modtage opkaldet og dermed kunne tage ansvar og tage den rigtige beslutning for opkaldet.
Lejlighedsapparatet indeholder højtaler og mikrofon og indeholder forskellige funktioner som nærværsmarkering, afstilling af alarm, personalealarm osv.
Når borgeren aktiverer alarmen, sendes det til Camillo’s centralenhed som sorterer, prioriterer og registrerer alarmen efter den programmering som er gjort. Personalet besvarer alarmen i valgfrit lejlighedsapparat eller i en bærbar telefon og kan talemed borgeren.
Borgeren kan så fortælle hvilken hjælp der er behov for. Gennem en kø funktion sorteres alarmerne, røgalarmerfår eksempelvis højeste prioritet og får først svar.
For borgere som ikke kan kommunikere, kan alarmen programmeres til at alarmere, uden taleopkobling. I dette tilfælde kan alarmen kun afstilles på apparatet. Dette er for at sikre at borgeren får tilsyn når alarmen udløses.
Hvis personalet vil have kontakt med borgeren kan lejlighedsapparatet ringes op via systemets bærbare telefoner. Ved opringning sender lejlighedsapparatet altid et signal så borgeren ved atsamtalener indkoblet.

Nærværsmarkering med flere funktioner
Ved besøg hos de boende kan personalet markere sit besøg ved at trykke på lejlighedsapparatets besøgsknap. Når nærvær markeres i en lejlighed kan Camillo 4 aktivere flere funktioner. Hvis Nærværs knappen er aktiveret og personalet har brug for assistance, kan personalet bruge beboerens alarmknap eller andet tilsluttet udstyr i boligen. Derved sendes et personale kald i stedet for et nødkald.
Når en ny alarm registreres i Camillo 4 gives et lydsignal i det lejlighedsapparat der hvor nærværmarkeringen er sket. Signalet hjælper personalet, somhar bærbar telefon eller personsøgere, når flere alarmer kommer ind.

Trygt og sikkert
At arbejde med ældre og funktionshæmmede personer indebærer et stort ansvar. Et ansvar som bliver lettere med effektive hjælpemidler i omsorgsarbejdet.
Camillo 4 kommunikerer gennem sit eget internt kabelnet og har central strømforsyning med batterireserve som tager over ved strømsvigt.
For at sikkerstille senderensfunktion, sendes en batterialarm automatisk når spændingen bliver for lav. Senderen sender en testlarm med jævnt interval. Udebliver en testalarm i en forudbestemt tid udløses en alarm.
Camillo 4 har en repetitionsfunktion, som påminder automatisk hvis alarmen ikke bliver besvaret. Det indebærer at risikoen for at glemme en alarm er meget lille.
Internsystemet kobles op mod et system så det kan besvares af personsøgere eller bærbare telefoner som personalet har med sig. Personalet kan da tage imod alarmen hvor de end befinder sig.
For at den bærbare sender skal kunne få kontakt i hele boligen kan Camillo 4 få monteretflere radiomodtagere, udover modtagerne i lejlighedsapparaterne. Det giver borgerne frihed til at røre sig frit med fuld tryghed hvor endde befinder sig.

Sikkert tilbageblik
Hvad der er sket, hvor mange alarmer er der kommet ind det seneste døgn, har Evald været oppe i nat? Vigtige spørgsmål som må besvares for at give de boende, deres pårørende og personalet et godt og sikkert overblik over på hvad som sker i lejligheden.
Alle hændelser i Camillo 4 dokumenteres kontinuerligt på en printer eller i PC-program. Ved dokumentering i PC findes muligheden for at udskrive forskellige typer af statistikrapporter. Rapporterne anvendes blandt andet for økonomiske bedømmelser og personalepleje.

Et stort udvalg af tilbehør
For at forenkle og effektivisere for personalet i arbejdet med de boende kan forskellige tryghedsprodukter kobles til Camillo 4. Alt kan tilsluttes tråd forbundet eller med trådløs overføring via radio.
Til lejlighedsapparatet kan tilsluttes; sengevagt som meddeler når sengen forlades, trædemåtte som aktiveres når der trædes på den, Døralarm som aktiveresnår døren åbnes eller komfurvagt som alarmere ved overophedning eller brandfare.
Til Camillo 4 kan der tilsluttes porttelefon som fortæller når der er besøg til personalet eller de boende.
Camillo 4 giver personalet fuld frihed til at røre sig frit samtidig med at de på en enkelt og tydeligt måde får information hvis noget sker borgerne hvor endde befinder sig.

Trådløst
I den bærbare telefon taler personalet direkte med de boende. De kan der igennem få information hvis noget vigtigt sker for at kunne prioritere sine opgaver.

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår