Vælg den rigtige facade til boligforeningen

Annonce – Dato 30 jun 2020

Ofte bruger boligforeninger unødig megen tid på vedligeholdelse af facader. Det kan mærkes på økonomien. Slidte facader kan være kilde til irritation og samtidig skæmme det samlede indtryk af bygningen.

Til renovering af facader kan anvendes mange forskellige materialer, der desuden kan kombineres på kryds og tværs. Hvilket materiale, man vælger, er afgørende for, hvor ofte man skal tænke på vedligeholdelse, udskiftning og reparation.
Fibercement har nogle særligt gode egenskaber, når målene med en renovering er energibesparelse og bedre indeklima. Det kan kort og godt bidrage positivt til det samlede varmeregnskab. Fibercement er et let materiale og kan derfor bruges som beklædning på samme måde som træ.

derfor bruges som beklædning på samme måde som tr

Facadeplanker og facadeplader

Etex’ facadeløsninger markedsføres under navnene EQUITONE og Cedral, der fremstilles på topmoderne fabrikker i Tyskland og Belgien. 

Cedral

Facadeplankerne fra Cedral (tidligere kendt som Ivarplank) er facadebeklædning til bl.a. husejere og boligforeninger.

EQUITONE

EQUITONE facadeplader er facadebeklædning til større byggerier som eksempelvis almennyttige boliger, anlægsbyggerier og kontorbygninger m.fl.

Begge løsninger er særdeles velegnede facadeløsninger til boligforeninger af enhver art og størrelse, og til ethvert byggeri.

Minimal vedligeholdelse

Facadebeklædning i fibercement fremstilles af naturmaterialer, som cement, sand, vand, kalk og naturlige fibre. Det har en forventet levetid på op til 50 år – selv i belastede udendørsmiljøer. En facade i fibercement kræver ingen vedligeholdelse med kemikalier, imprægnering eller andet. Den passer sig selv. Facaden skal højst vaskes med lidt sæbevand for at fjerne eventuel snavs og spindelvæv – afhængig af behov. Dermed kan boligforeningen spare både tid og penge på vedligehold de næste mange år. 

penge på vedligehold de næste mange år

Ikke-brændbare plader med høj farveægthed

Ydermere er både plankerne fra Cedral og facadepladerne fra EQUITONE ikke-brændbare. Cedral er certificeret i brandklassen ‘A2-sl, d0’ og EQUITONE i brandklasse A2. Ydermere har både Cedral og EQUITONE kendetegnet ved en særdeles høj farveægthed, hvorved farven fremstår uforandret – selv efter mange år.

Rige muligheder for skræddersyede løsninger

Begge materialer kan anvendes til alle typer facadeløsninger og fremstilles i flere forskellige størrelser og farver. Dermed er der rig mulighed for at lege med designet og få en skræddersyet løsning tilpasset boligforeningens ønsker. Mulighederne er mange!

Etex Nordic er tæt på de tekniske rådgivere og kender til de udfordringer og rammer, der findes i den almene sektor. Etex Nordic er garant for stabilitet og høje kvalitetskrav.

Firmaprofil

Etex Nordic er en del af Etex Group, en global familieejet belgisk industrivirksomhed som på verdensplan beskæftiger mere end 14.500 medarbejdere. Etex Group opfandt og udviklede tilbage i 1905 de første fibercementløsninger og har gennem mere end 100 år specialiseret sig i at videreudvikle og producere designmæssigt unikke byggematerialer baseret på fibercement.

Yderligere information findes på Etex Nordic’s websites: www.cedral.dk, www.equitone.dk og Etex’ hovedwebsite www.etexgroup.com, eller kontakt Etex Nordic på tlf. 73 66 19 99.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår