Usynligt solcelletag

Dato: 16 mar 2017

Dansk Blindesamfund får Danmarks største usynlige solcelletag

Usynligt solcelletag

Usynligt solcelletag

Dansk Blindesamfund får Danmarks største usynlige solcelletag

Som led i markeringen af Dansk Blindesamfunds 100 års jubilæum gennemføres en grundig fornyelse og energirenovering af konferencecenteret Fuglsangcentret i Fredericia. Projektet har en ambition om en DGNB certificering af byggeriet, som det første indenfor kategorien "Bæredygtig renovering af hotel- og konferencecentre i Danmark".

Usynligt solcelletag

Som en del af energirenoveringen er der valgt et GS Integra Line SP, som er en ny serie af kvadratiske solcellepaneler tilpasset STENI Protego-tage. Panelerne lægges ned i taget, hvor de erstatter tagplader. Dette skaber et homogent og stilsikkert udtryk, hvor panelerne ligger i niveau med det øvrige tag og derfor ikke kan skelnes fra de øvrige tagplader fra gadeplan. Faktisk er det usynlige solcellepaneler.

Paneler og tagplader i én arbejdsgang

Panelerne blandes med tagplader og monteres i samme arbejdsgang. Derved er det muligt at erstatte tagplader med præcist det antal solcellepaneler, der dækker ens behov, uden at ødelægge det samlede udtryk. Herudover giver denne løsning en stor besparelse på montagetid og udstyr - en besparelse der kommer både kunde og miljøet til gode. Samspillet mellem Gaia Solars solcellepaneler og Stenis tagplader er optimeret, så man som kunde ikke mærker, at der er tale om produkter fra to forskellige virksomheder.

Paneler og plader kan erstatte hinanden

Ved at anvende solceller som klimaskærm reduceres prisen på taget eller facaden og fremfor alt, så opnås der et æstetisk udtryk. Panelerne lægges ned i taget, hvor de erstatter tagplader. Dette skaber et homogent og stilsikkert udtryk, hvor panelerne ligger i niveau med det øvrige tag og derfor ikke vil kunne skelnes fra de øvrige tagplader fra gadeplan. Det er et helt unikt og revolutionerende design.

First movers indenfor integrerede solcelleløsninger

Bygningsintegrerede solceller spås et meget stort potentiale i forbindelse med tag- og facadebyggeri. Danmark er internationalt kendt for arkitektur, design, bæredygtighed og for at kunne sammentænke løsninger på en intelligent måde. Gaia Solar har derfor investeret meget i udviklingen af bygningsintegrerede solcelleløsninger, som er næste usynlige og som er meget økonomisk attraktive. I dag er de faktisk førende i verden på dette område.

Solcellerne udgør i sig selv taget eller facaden

”Potentialet ligger i ikke kun at tænke solceller som et selvstændigt energiproducerende anlæg, der monteres oven på taget af en bygning, men i stedet at solcellepanelerne i sig selv udgør husets tag eller facade. Det er således et intelligent og energiproducerende byggemateriale. Fuglsangcentret bliver Danmarks største integrerede solcelletag, og vi er meget glade for at have fået denne opgave i et så ambitiøst byggeri indenfor bæredygtighed'', udtaler adm. direktør Sigurd Leth, Gaia Solar.

Se mere på www.gaiasolar.dk

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår