Usynlig forsatsrude forlænger vinduets levetid

Annonce – Dato 5 jan 2024

Optoglas Aps leverer den usynlige forsatsrude og har nu også egne snedkere, tømrere og malere.

Optoglas ApS leverer den usynlige forsatsrude

En moderne forsatsrude gør det muligt at beholde eksisterende vinduer i mange år endnu. Optoglas® er en usynlig forsatsrude af hærdet glas uden ramme, som monteres på en eksisterende gående vinduesramme, og som hjælper både gamle og ny-producerede vinduer med at holde kulde og støj ude.

Systemet har adskillige fordele forhold til den traditionelle forsatsrude. Det er nærmest usynligt, da der ingen ramme er rundt om forsatsruden, og der kommer mere lys ind. Samtidig gør systemet det muligt at åbne vinduet uden at flytte potteplanterne, og det er også nemt at åbne og pudse vinduet.

Vi er anledning til, at man ikke behøver skifte de gamle vinduer ud”, forklarer direktør Thomas Nordahl, Optoglas Aps.

En moderne forsatsrude En moderne og usynlig forsatsrude

EGNE HÅNDVÆRKERE

Optoglas Aps satser på at udbrede kendskabet til systemet i de kommende år, så flere bygherrer vælger at beholde eksisterende vinduer efter en renovering.

Virksomheden har indrettet eget værksted og er i dag landsdækkende med samarbejdspartnere og egne snedkere, tømrere og malere, som monterer Optoglas® isoleringsløsningen og reparerer de eksisterende vinduer.

Vi opdagede under corona, at mange kunder havde svært ved at finde håndværkere, der både kunne og ville tage opgaven med at renovere de gamle vinduer og montere systemet. Derfor har vi valgt ikke kun at være grossistleddet men at gøre det mere tilgængeligt med egne montører, og vi har i den grad mærket efterspørgsel på totalløsninger med energioptimering og renovering af gamle vinduer. Vi tror på at den positive udvikling fortsætter i løbet af de næste par år”, forklarer Thomas Nordahl.

OPFUNDET AF ARKITEKT

Optoglas® er en varemærkeregistreret forsatsløsning opfundet af arkitekt Ulrich Schirnig i midten af 1990erne. Det var i begyndelsen mest en æstetisk vellykket løsning for nem varme- og lydisolering af eksisterende vinduer med et lag glas - blandt andet småsprossede vinduer i fredede bygninger, som med den usynlige løsning bevarer det oprindelige arkitektoniske udtryk.

Frem til 1950 blev der ofte anvendt kernetræ til vinduesrammer, og 1-lagsvinduerne var generelt i høj kvalitet, og de lever videre med en forsatsrude.

Renoverer termovinduer

RENOVERER TERMOVINDUER

De senere år har den øgede opmærksomhed på CO2 belastning, renovering og energioptimering været med til at give stor opmærksomhed på den usynlige forsatsløsning. Også nyere termovinduer får forlænget levetiden med denne løsning.

Løsningen behøver ikke sidde på et termovindue i mange år, før den har betalt sig selv hjem. Der er en kuldebro i kanten af termoruder især dem med aluminiumskanter, men når du sætter et stykke Optoglas på, så dækker det hele rammen, så trærammen kommer til at sidde i et mere konstant klima, og det forlænger dens levetid”, forklarer Thomas Nordahl.

Optoglas Aps har netop deltaget i en energioptimering af døre i skolebyggeri fra 1970-erne i samarbejde med Gladsaxe Kommune.

Der var i 1970-erne rigtig mange vinduer, som var noget bras, men der er også mange ældre termovinduer, som holder fint. Ofte dødsdømmes vinduerne på et lille grundlag, hvor det er et spørgsmål om at udskifte et par vindues-bundstykker og foretage få småreparationer. Vi hjælper gerne med at vurdere mulighederne”, siger Thomas Nordahl.

EFFEKTIVT MOD STØJ OG KULDE

Den sidehænglede forsatsrude af hærdet 4 mm tykt glas monteres på den indvendige side af vinduesrammen med patenterede specialhængsler og beslag. Løsningen er yderst effektiv til at holde både kulde og støj ude.

Effektiv mod støj og kulde Optoglas med almindeligt glas isolerer 30 procent bedre end tilsvarende termovinduer og har en U-værdi på 2,2, som er bedre end en 2-lags termorude. Endnu bedre resultater fås med specielt neutralt energiglas med en U-værdi på 1,7 – det svarer til en 3-lags termorude (DS 418).

En støjtest foretaget af Delta ved montering af 4 mm hærdet Optoglas viser op til 10 dB dæmpning af trafikstøj – det svarer til en halvering af støjen. Støjen kan dæmpes yderligere op til 20 dB, hvis der monteres 8,8 mm lydlamineret glas.

Yderligere information: info@optoglas.dk, tlf.: 59321032, www.optoglas.dk

Mere om produktet Glas til renovering

Glas til renovering

Bedre indeklima med energiglas

Montering
Opmåling
Funktion og rengøring
Opmåling til Optoglas