Udnyt kapaciteten og sænk omkostningerne til ladestandere

Annonce – Dato 13 Aug 2020

Nye krav til infrastruktur til elbiler øger behovet for at tænke i fremtidssikre løsninger allerede nu. Ved at udnytte den eksisterende elektriske kapacitet til fulde kan bygherrer reducere omkostningerne, lyder rådet fra Schneider Electric.

udnytte den eksisterende elektriske kapacitet til fulde kan bygherrer reducere omkostningerne

Der er nye krav på vej til bygherrer, som bygger nyt eller foretager omfattende renoveringer af bygninger med tilhørende p-pladser. Fremover skal parkeringsanlæg som minimum være forberedt til installation af et antal ladestandere til elbiler, mens der i andre tilfælde kommer krav om at etablere et bestemt antal ladestandere.

Derfor bør rådgivere og bygherrer tænke i fremtidssikre løsninger allerede nu, når de planlægger at bygge eller renovere, lyder anbefalingen fra Schneider Electric, global specialist i energioptimering og -styring.

Et af Schneider Electrics specialer er netop ladestandere og intelligent styring. Virksomheden tilbyder et komplet sortiment af produkter og løsninger under navnet EVlink, som henvender sig til både private ejere af elbiler samt til virksomheder og andre ejendomme med behov for større, professionelt drevede anlæg.

Bedre totaløkonomi

"Der er god økonomi i at tænke intelligente løsninger ind allerede i projektfasen. Ved at udnytte den eksisterende elektriske kapacitet i en bygning fuldt ud får bygherrer i mange tilfælde en bedre totaløkonomi i projektet, siger Henrik Pedersen, produktchef for EVlink hos Schneider Electric.

EVlink Load Management System (LMS) er en unik styringsløsning, som skiller sig ud fra andre ved at fordele den eksisterende, elektriske kapacitet intelligent ud fra en række brugerdefinerede parametre. Det er relevant, fordi det voksende antal elbiler i fremtiden vil kræve mere strøm fra de bygninger, de holder parkeret og skal lades op ved.

I teorien kan et stort forbrug af strøm til ladestandere uden for en bygning føre til problemer, hvis der ikke samlet er strøm nok til både at drive bygningens vitale funktioner og samtidig oplade samtlige elbiler.
 

Køb mere - eller fordel intelligent

Dermed står ejere og driftsansvarlige overfor et valg: Køb mere strøm fra forsyningsselskabet og opgrader installationen - eller fordel strømmen dynamisk og intelligent ud fra de aktuelle behov.

"Det er netop det, EVlink LMS gør. Med EVlink LMS kan man undgå at opgradere den elektriske forsyning fra forsyningsselskabet - man udnytter i stedet det, man allerede har til rådighed," forklarer Henrik Pedersen.

Han tilføjer:

"Regnestykket er simpelt. Det er nemlig langt dyrere at købe flere ampere af forsyningsselskabet og opgradere stikledningen ind til bygningen end at foretage en lille investering i et system, som udnytter og fordeler den eksisterende kapacitet optimalt."

Behovet for gennemtænkte løsninger vokser

EVlink LMS kan tilpasses 100 procent til kundens, brugernes og den enkelte bygnings specifikke behov. For eksempel kan bestemte ladestandere og/eller biler blive tildelt prioriteret kapacitet til hurtigladning, og ladekapaciteten kan justeres op eller ned på bestemte tidspunkter.

"I takt med at antallet af elbiler vokser, vokser behovet for sammenhængende, gennemtænkte og fremtidssikre løsninger. Og for bygherrer og deres rådgivere er intelligent styring et meget attraktivt alternativ til at købe mere strøm. Det kan betale sig at tænke intelligens ind i projekterne nu," siger Henrik Pedersen.
 

Få mere at vide om EVlink ladestandere og LMS fra Schneider Electric her

Mere om produktet Ladestandere til elbiler

Ladestandere til elbiler

EVlink ladestandere er robuste, designet til at håndtere det danske vejr og nemme at betjene

EVlink Vægboks

EVlink Vægboks

Med EVlink vægboks kan du få nem elektrisk adgang

Læs mere

EVlink Vægboks Smart

EVlink Vægboks Smart

Evlink Vægboks Smart tilbyder energimålingskapacitet og kan styre brugerauten...

Læs mere

Evlink park og terræn stander

Evlink park og terræn stander

Ideel til offentlige parkeringsfaciliteter og garager

Læs mere

DC Hurtiglader

DC Hurtiglader

Ladestander til brug hvor hurtig opladning er nødvendig

Læs mere

LMS (Energistyringssystem)

LMS (Energistyringssystem)

Oplev vores LMS system til styring og fordeling af forbruget i hele bygningen

Læs mere

EVlink Wallbox

EVlink Wallbox

Charging Station for Home: "Get Ahead of Time!"

Læs mere

How to Use

How to Use

EVlink Smart Wallbox Charging Station

Læs mere

EVlink LMS

EVlink LMS

Intelligent system til elbilladere, der sikrer strøm til alle

Læs mere

Referenceprojekter fra Schneider Electric Danmark A/S

Jyllingehallerne

Jyllingehallerne

Nybygning | Roskilde | 50 mio.kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i Roskilde på 1 etager. Selve byggeriet...

Nyt Aalborg Universitetshospital

Nyt Aalborg Universitetshospital

Nybygning | Aalborg | 750 Mio.kr

Nybygning af hospital i Aalborg på 8 etager . Selve byggeriet er påbegyndt au...