Tre forskellige ventilationsløsninger til Dansk Metal

Annonce – Dato 24 jan 2023

Da Dansk Metal ved Sjællandsbroen i København SV havde brug for nye ventilationssystemer, skulle der leveres tre forskellige løsninger til tre vidt forskellige steder: kontorområder, nye køkkener og et trykkeri.

Nye ventilationssystemer for Dansk Metal

Kontorområder

Klima-loftet Cool Ceiling blev brugt som løsning til at ventilere Dansk Metals 7.000 km² kontorområder. Ved Cool Ceiling bliver det hulrum, der er mellem loftet og etagedækket, og som normalt indeholder kanaler til indblæsningsarmaturer, brugt til at køle rummet ned.

Nye produktionskøkkener

Samtidigt skulle der laves nye store produktionskøkkener. Her blev Cool Ceiling også implementeret, men ikke alene. Driften i produktionskøkkenerne er heftig, og der skulle derfor laves store emhætter, der kunne rumme arbejdsgangen.

Trykkeriet

I Dansk Metals trykkeri skulle en helt tredje løsning til. Cool Ceiling-løsningen blev også implementeret her, men samtidigt blev hybridventilation integreret. Om vinteren slukkes nemlig for køleanlægget i hele bygningen, men maskinerne, som laver varmen i trykkeriet, tager ikke hensyn til årstiderne. Der skulle derfor skabes en køleeffekt om vinteren til det område alene.

Nye ventilationssystemer for Dansk Metal fra Js ventilationCool Ceiling-løsningen fra JS ventilation

Godkendt af testrapport

Teknologisk Institut og andre rådgivningsfirmaer udarbejdede efterfølgende en testrapport, som skulle vurdere virkningen af de nye lofter. Her konkluderede man, at JS ventilations løsninger uden problemer lever op til de indeklimakrav, man stiller i dag.

Projektdata:

Nye ventilationssystemer for Dansk Metal

Projektår: 2015
Opgavetype: Renovering
Omfang: 7.000 m² kontorer m.m.
Entreprisesum: 15.113.524 kr.
Entrepriser: Smed og ventilation

Yderligere information: www.jsventilation.dk, tlf. 43 42 20 10, e-mail: js@js-ventilation.dk