Transiente overspændinger - en undervurderet risiko!

Dato: 12 Dec 2019

Lynet er fascinerende og på afstand fantastisk flot at betragte, men tæt på er lynet en farlig størrelse for mennesker, dyr og bygninger. Følsomme elektriske installationer er sårbare over for lynpåvirkning, og vi er afhængige af, at de elektriske installationer er til rådighed.

transientbeskyttelse fra Desitek

Skærpede krav til vurdering af behovet for transientbeskyttelse

I forbindelse med indførelse af installationsstandardserien DS/HD 60364 er der kommet skærpede krav til hvordan behovet for transientbeskyttelse skal vurderes. I forbindelse med elektriske installationer, der vedrører menneskeliv, som installationer til fx brandalarmering, brandslukning, nødforsyning, panikbelysning samt faciliteter til lægebehandling, er det nu altid et krav at der etableres transientbeskyttelse. Dernæst er der krav om transientbeskyttelse af installationer til offentlig forsyning (vand, el osv.) samt fx kommunekontoret med service til offentligheden, da det kan få store konsekvenser for et samfund, hvis disse forsyninger og serviceydelser ikke er til rådighed. Yderligere kræves der transientbeskyttelse af elektriske installationer, der vedrører trivsel for husdyr.

Skærpede krav til vurdering af behovet for transientbeskyttelsePrioritering

Der tages altså først højde for vurdering og etablering af transientbeskyttelse af elektriske installationer, hvor fejl og udfald kan få konsekvenser for personer, husdyr eller forsyning til offentligheden. Dernæst er det stadig vigtigt at vurdere behovet og tage stilling til etablering af transientbeskyttelse af øvrige installationer som fx almene industri-installationer. Forsikringsselskaber kan også stille krav om etablering af transientbeskyttelse.

Vælg den rigtige beskyttelse

Effektiv transientbeskyttelse består af potentialudligning og montering af transientbeskyttelseskomponenter i den elektriske installation. Det er vigtigt, at der tages stilling til alle forsyninger og svagstrømsforbindelser til fx kommunikation til det følsomme elektriske udstyr i installationen. Kontakt DESITEK A/S for valg af den rigtige løsning.

Læs mere om transientbeskyttelse

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår