Totalrenovering med nye facader

Annonce – Dato 24 okt 2016

KOMPROMENT leverer Teglspån til boligområdet Ryhaven i Århus

Totalrenovering med nye facader

Totalrenovering med nye facader

KOMPROMENT leverer Teglspån til boligområdet Ryhaven i Århus.

De 124 boliger i Ryhaven i Østjysk Boligs Afdeling 3, der er opført i 1960'erne, var så hårdt angrebet af fugt og skimmelsvamp, at en traditionel renovering ikke var mulig.

Ifølge bygherren er renoveringen af Ryhaven er et af de første tilfælde nogensinde, hvor Landsbyggefonden har givet tilskud til en renovering, hvor de eksisterende boliger rives helt ned til fundamentet og erstattes med nye. De nye boliger opføres af Scandi Byg og er tegnet af Ravn Arkitektur.

Projektet afvikles i fem etaper, der løber fra august 2015 og afsluttes i september 2017. Udover boligerne opføres også 50 helt nye ungdomsboliger, der blandt andet bruges til genhusning af beboere i byggeperioden samt et nyt fælleshus.

Industrielt fremstillede moduler

Boligerne er opbygget som industrielt fremstillede moduler, der leveres næsten færdige til byggepladsen, hvor de monteres og færdiggøres indvendigt og får facaderne beklædt med Teglspån fra KOMPROMENT.

Teglspån er en ret nyudviklet facadebeklædning med teglenes gode egenskaber og udseende, men med en tykkelse på kun 14 mm er de meget velegnet til byggerier med lette ydervægge, der lever op til de højeste isoleringskrav, hvor man samtidig ikke ønsker unødigt tykke ydervægge. Husene i Ryhaven overholder de skrappe energikrav i den frivillige bygningsklasse 2020.

Æstetisk kvalitet og lang holdbarhed

”Teglspånene fra KOMPROMENT var inde i billedet fra starten. Man kender jo træspån som beklædning fra blandt andet Alperne og Norge, men i klinkeudgaven får vi et materiale med høj æstetisk kvalitet og en holdbarhed på måske 100 år, som er resistent over for klimatiske og mekaniske påvirkninger og som derfor har lave omkostninger til drift og vedligehold,” siger Poul Henning Sørensen, tegnestueleder og partner i Ravn Arkitektur.

Innovation på tværs

”Byggevareproducenter udvikler og lancerer typisk produkter uden den helt store dialog med arkitekter og entreprenører. Idéen til Teglspån derimod opstod, da Scandi Byg, ONV Arkitekter og JAJA Architects henvendte sig til os omkring et konkret udbud, hvor der var behov for en let, ventileret facadeløsning med tegl. Da vi ikke kunne opspore sådan et produkt på markedet, udviklede vi det selv i samarbejde med arkitekterne og Scandi Byg, så det passede til vores egenudviklede, patenterede montagesystem. Selve teglspånene får vi produceret i Tyskland i Westerwald ler, som er noget af verdens bedste lermateriale.

BUILDING GREEN´16

Komproment deltager på BUILDING GREEN´16, og de er til at finde på stand nr. 81

Yderligere information: www.komproment.dk

Mere om produktet Facade - Vidar

Facade - Vidar

Ceramic og teglspån

Referenceprojekter fra KOMPROMENT ApS

Uglevænget

Uglevænget

Nybygning | Køge | 20-25 Mio.Kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Køge med 13 lejligheder på 2 etager . Selve ...

Gaardhaverne

Gaardhaverne

Rækkehusprojektet “Gaardhaverne” i Høje Taastrup har netop modtaget licensb...

Kornets Hus

Kornets Hus

Kornets Hus er Danmarks nye, flotte og samtidig hyggelige center for viden og...

Engparken - Køge Kyst

Engparken - Køge Kyst

Engparken ved køgekyst er blevet beklædt med Komproment’s ZAPPA facadesystem,...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår