Thors Have i Silkeborg af Aarstiderne Arkitekter

Annonce – Dato 5 sep 2019

Dagens byggematerialer skal indgå i fremtidens byggerier – og derfor er et skarpt blik på bæredygtighed og genanvendelse nødvendigt, mener man hos Komproment, der netop har introduceret to nye skærmteglsystemer til ventilerede facadekonstruktioner.

to nye serier skærmtegl markerer tag- og facadeleverandøren Kompromentskærmtegl og tage

Tekst af Tim Panduro

Med to nye serier skærmtegl markerer tag- og facadeleverandøren Komproment, at virksomheden har blikket rettet mod fremtiden, når den udvikler nye produkter. Serierne Pantheon og Collosseum, der samlet i 13 forskellige farver, er skabt til ventilerede facadekonstruktioner og tilpasset de designmæssige ønsker, vi har her i det teglelskende norden, samtidig med, at de lever op til bygherrernes store ønsker om bæredygtighed, pladsoptimering og begrænsede krav til vedligehold.

– For at optimere arealerne indvendigt, forsøger man at minimere ydervæggenes tykkelse, og det kan man ved hjælp af ventilerede facadekonstruktioner, siger salgsdirektør hos Komproment Kim Kristensen.

– At bruge skærmteglsystemer som Pantheon og Collosseum giver en større frihed i byggeperioden. Man er ikke afhængig af frost- eller regnfri perioder, som man er, når der skal mures. Efterfølgende er skærmteglene betydeligt mindre vedligeholdelseskrævende. De skal for eksempel ikke have skiftet fuger, siger Kim Kristensen, der også påpeger, at skærmtegl kan bruges som element i en af tidens arkitektoniske tendenser.

– Vi ser mange bygninger i Skandinavien, der er tegnet med facadebeklædning, som bliver kørt helt op og danner tag. Skærmtegl er meget velegnet til de konstruktioner.

Komproments skifertage er cradle-to- cradle-certificerede

FOR EFTERTIDEN

Skærmteglene kan leveres som både meget små og meget store elementer, og de er ligesom flere af Komproments skifertage ved at blive 'cradle-to-cradle'-certificerede.

– Nutidens bygninger er fremtidens råvarelagre. Vi producerer ikke materialer, der blot skal smides væk. Alt er udviklet, så vore efterkommere kan skille tingene ad og genbruge det, når det skal rives ned i fremtiden. Vi vil gerne vise respekt for det, vi forbruger, siger Kim Kristensen.

DEN SORTE BOKS

Alle teglsystemer fra Komproment bliver udstyret med en 'sort boks‘.

– Vi samler oplysninger om de præcise materialer, helt ned til specifikke ståltyper. De bliver indbygget et sted, som arkitekten tegner ind, så man i fremtiden kan se, hvor oplysningerne kan findes. Det er til gavn for både miljø og økonomi. Hvis råvarerne kan sorteres og er deklarerede ned i detaljen, vil de kunne sælges til 100 procent af deres værdi. Det betyder, at den bygherre, der investerer i vore produkter, sikrer sig et aktiv, der også har værdi, når det skal genanvendes, siger Kim Kristensen.

Referenceprojekter fra KOMPROMENT ApS

Uglevænget

Uglevænget

Nybygning | Køge | 20-25 Mio.Kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Køge med 13 lejligheder på 2 etager . Selve ...

Gaardhaverne

Gaardhaverne

Rækkehusprojektet “Gaardhaverne” i Høje Taastrup har netop modtaget licensb...

Kornets Hus

Kornets Hus

Kornets Hus er Danmarks nye, flotte og samtidig hyggelige center for viden og...

Engparken - Køge Kyst

Engparken - Køge Kyst

Engparken ved køgekyst er blevet beklædt med Komproment’s ZAPPA facadesystem,...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår