Terrasseelement, som reducerer byggehøjden med 50 %

Annonce – Dato 17 okt 2014

KOLJERN®-terrasseelement lanceres nu på det danske marked.

Terrasseelement, som reducerer byggehøjden med 50 %

FOAMGLAS Nordic AB lancerer nu på det danske marked en løsning på et velkendt problem inden for byggeriet, nemlig KOLJERN®-terrasseelement, som reducerer byggehøjden på tilbagetrukne tagterrasser med ca. 50 %. Endda med samme isoleringsevne, høj belastningsevne og med mulighed for spændvidder på op til 9 meter.

KOLJERN®-grundelement, et byggeelement af returglas og stål med gode miljø- og klimaegenskaber.

 

KOLJERN®-teknikken er et allerede prisbelønnet byggesystem bestående af byggeelementer med gode miljø- og klimaegenskaber. Ved at kombinere vinkelbeslag og profilbjælker med FOAMGLAS®-isolering har man skabt et præfabrikeret byggesystem bestående af byggeelementer med gode miljø- og klimaegenskaber. Disse unikke byggeelementer med en stærk konstruktion omfatter fundament, ydervægge, ydertag/tagterrasse og Plusenergi-hus og er i bund og grund lige så enkle, som de er geniale, eftersom de kun består af isolering fra retur- og råglas samt stål. Peter Westergaard, FOAMGLAS Nordic AB's salgschef i Danmark, fremhæver især betydningen for byggehøjden og nævner opførelse af tilbagetrukne terrasser som eksempel.
- Byggehøjden har altid været lidt af en forbandelse for arkitekter og bygherrer. Man tæller og tæller helt ned til sidste centimeter for at opfylde tilgængelighedskravene. Med traditionelle metoder får man en byggehøjde på tredive til fyrre centimeter.

Løsningen er da at anlægge en trappe fra det tilstødende rum eller at hæve gulvniveauet til terrassens niveau, hvilket igen medfører, at man er nødt til at opjustere den indvendige loftshøjde tilsvarende med det resultat, at bygningens samlede højde øges.

Det er ikke kun arkitekter, som har grund til at glæde sig, mener Peter Westergaard:
– Man løser ikke bare problemet med byggehøjden. KOLJERN®-terrasseelementer gør arbejdet enklere og sparer tid og dermed også omkostninger for de tilgrænsende konstruktioner, f.eks. hævede gulve.

KOLJERN®-teknikken er en milepæl inden for byggeriet, hvilket bevises tydeligt af den kendsgerning, at man i konkurrence med 120 andre miljøinnovationer blev den ene af fire prisvindere i Green Innovation Contest – en svensk konkurrence for miljøinnovationer, som afholdes af blandt andre den svenske vækstfond (Tilväxtverket) og Västra Götaland-regionen.
– Det er en betydningsfuld pris og viser blandt andet, at man værdsætter miljøforbedringer inden for byggeteknik og byggematerialer, mener Peter Westergaard.

Med FOAMGLAS®-isolering som kernemateriale skabes et brand- og fugtsikkert byggeelement, som er helt luft- og damptæt med en utrolig god evne til at modstå brand og med en teknisk levetid, som svarer til bygningens.

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:
Peter Westergaard, salgschef / bygningskonstruktør, FOAMGLAS Nordic AB, tlf. 30544544, e-mail peter.westergaard@foamglas.dk

FOAMGLAS ® fremstilles af Pittsburgh Corning, verdens førende producent af celleglasisolering, ejes af PPG Industries og Corning Glass i USA. I Europa er man repræsenteret af egne salgsselskaber og agenter med hovedkvarter i Belgien. Der er produktionsfaciliteter i Belgien og Tjekkiet. De nordiske lande repræsenteres nu af datterselskabet FOAMGLAS Nordic AB med base i Stenkullen uden for Gøteborg, og i Danmark med lokale salgskontorer i Aarhus og København og med produktion af byggeelementer i det nordlige Sverige. Hjemmeside: www.foamglas.dk

Referenceprojekter fra FOAMGLAS Nordic AB

Den Blå Planet

Den Blå Planet

Nybygning | Kastrup | 630,0 Mio.Kr

Nybygning af udstillingsfaciliteter i Tårnby på 2 etager hvor den ene etage e...

Musikkens Hus

Musikkens Hus

Nybygning | Aalborg | 780,0 Mio.Kr.

Nybygning af musikhus i Aalborg på 6 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ju...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

VM Bjerget

VM Bjerget

Nybygning | København | 200-300 mio.kr.

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 1 bygninger i København med 80 le...